E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

6 απομακρυσμένες παραλίες στην Αττική για να χαθείς από τους φίλους σου αυτό το σουκού

...ή και να χαθείς μαζί με τους φίλους!

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΚΑΡΔΕΡΙΝΗΣ Δημοσίευση 11/7/2023 | 01:22

6 απομακρυσμένες παραλίες στην Αττική για να χαθείς από τους φίλους σου αυτό το σουκού
@marika_tsouderou / instagram

Η θερμοκρασία έχει ανέβει για τα καλά και η παραλία είναι η μόνη διέξοδος. Αυτό το σουκού είναι ευκαιρία να αφήσεις τα πάντα και να επισκεφθείς μια απομακρυσμένη παραλία στην Αττική για να χαλαρώσεις και να ξεκουραστείς μακριά από όλους και όλα.

Όταν σε κοντινή απόσταση από την Αθήνα μπορείς να βρεις υπέροχες παραλίες κοντά σε ταβέρνες ή με beach bars, θαλάσσια σπορ και ονειρεμένα σημεία για κολύμπι, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να αποφασίσεις που θα ακουμπήσεις την πετσέτα σου και να αφήσεις την άμμο, τη θάλασσα και τον ήλιο να κάνουν για σένα τα υπόλοιπα!

Οι πιο απομακρυσμένες παραλίες της Αττικής απέχουν γύρω στη μία ώρα από το κέντρο της Αθήνας και έτσι αποτελούν ιδανικά μέρη για αποδράσεις το σουκού. Ας τις δούμε μαζί.

Λουμπάρδα

Η παραλία Λουμπάρδα βρίσκεται κοντά στη Βάρκιζα, στον κόλπο της Αγίας Μαρίνας και συγκεκριμένα στο 33ο χλμ. της Λεωφόρου Αθηνών-Σουνίου. Τα νερά της είναι ρηχά και γι’αυτό αποτελεί ιδανική επιλογή για οικογένειες με μικρά παιδιά. Μπορεί να ικανοποιήσει δύο κατηγορίες λουόμενων. Αυτούς που θέλουν ησυχία και χαλαρές ξάπλες στη χρυσή αμμουδιά και όσους ψάχνουν κάτι πιο άνετο, αφού από τη μία της πλευρά είναι οργανωμένη.

Μικρή Χαμολιά

Ίσως σου φανεί δύσκολο να βρεις τη Μικρή Χαμολιά, αλλά θα ανταμειφτείς για τον κόπο σου και σίγουρα θα καταλάβεις γιατί βρίσκεται ανάμεσα στις καλύτερες παραλίες της Αττικής. Αφού παρκάρεις κοντά στην ψαροταβέρνα, λίγο έξω από τη Χαμολιά, θα περπατήσεις μέχρι το τέλος μιας λοφώδους χερσονήσου, μέχρι να φτάσεις σε έναν μικροσκοπικό, αμμώδη όρμο που μοιάζει με κρυμμένο στολίδι.

Η Μικρή Χαμολιά είναι από τις πιο ερημικές παραλίες στην Αθήνα. Είναι ιδανική για να χαθείς από τους φίλους σου το σουκού αφού προσφέρει χαλάρωση και ησυχία, καθαρά και γαλαζοπράσινα νερά και πεύκα για φυσική σκιά.

Παραλία Τσίου

Στα σύνορα μεταξύ Σουνίου και Λαυρίου, υπάρχει μία ταμπέλα που γράφει Ακρωτήρι. Αν την ακολουθήσεις θα φτάσεις σε ένα αδιέξοδο ανάμεσα σε σπίτια και θάμνους. Στην ευθεία θα δεις θάλασσα. Μπορείς να παρκάρεις εκεί και να ακολουθήσεις τα αυτοσχέδια μονοπάτια ανάμεσα στους θάμνους. Έτσι θα οδηγηθείς στην παραλία Τσίου.

Μοιάζει με έναν μικρό παράδεισο και ο μεγάλος βράχος δημιουργεί φυσική σκιά, ενώ τα νερά είναι κρυστάλλινα και γαλαζοπράσινα. Θα κολυμπήσεις, θα χαλαρώσεις και θα νιώσεις σαν να πήγες σε κάποιο νησί, μακριά από όλους και όλα.

Πόρτο Γερμενό - Προσήλι

Η μικρή παραλία του Προσηλίου, στο Πόρτο Γερμενό είναι μία υπέροχη προσβάσιμη παραλία, όπου θα την απολαύσεις όποια ώρα και να φτάσεις. Κάποιες μέρες μπορεί να τη βρεις γεμάτη αλλά κατά βάση εκεί θα απομονωθείς όσο το έχεις ανάγκη. Τα νερά στο Προσήλι είναι ήρεμα και προστατεύονται από τους βοριάδες, ενώ ταυτόχρονα το λευκό βοτσαλάκι και τα διάφανα νερά θα σε κρατήσουν ώρες μέσα στον βυθό.

Λεγραινά

Τα Λεγραινά δεν πρόκειται να σου θυμίσουν ούτε στο ελάχιστο τις παραλίες της Αττικής, που έχεις συνηθίσει να επισκέπτεσαι. Έχουν μια τεράστια αμμουδιά με γαλάζια καθαρά νερά και χρυσή άμμο. Είναι ιδανική παραλία για ένα σουκού μακριά από υποχρεώσεις και δουλειές. Είναι η παραλία εκείνη που θα σου θυμίσει νησί, αλλά θα μπορείς να βρεθείς εκεί με το αυτοκίνητό σου μέσα σε λίγη ώρα από το σπίτι σου.

Δικαστικά Μαραθώνας

Μπορεί η πρόσβαση στην παραλία των Δικαστικών στο Μαραθώνα, να μην είναι ιδιαίτερα εύκολη μετά το Σχινιά αλλά αξίζει τον κόπο η επίσκεψη! Στην προκειμένη θα απολαύσεις τη σκιά από τα βράχια καθώς και τα καθαρά και δροσερά βαθιά νερά της θάλασσας.

Θα τη βρεις, αφού διασχίσεις τον οικισμό με τις εντυπωσιακές βίλες και θα απολαύσεις αρκετά κρυφά σημεία σε περίπτωση που θέλεις να κάνεις γυμνισμό.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από @whyhhhhhhhh

Ευτυχώς η Αθήνα είναι μία πόλη, όπου άνετα μπορείς να βρεις όλα αυτά που ψάχνεις και να απολαύσεις τη θάλασσα και το καλοκαίρι, όπως σου αρέσει!

 

 

 

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πασχαλινά κουλουράκια σε 15 λεπτά

Food 30.04.2024
Πως να φτιάξετε σωστά Πασχαλινά κουλουράκια εύκολα με επαγγελματικό αποτέλεσμα

Η απλή πρωινή συνήθεια που προσθέτει 5 χρόνια ζωής

Body+Mind 30.04.2024
Ένα μικρό, γλυκό μυστικό που βοηθάει στη μακροζωία

Οι καλύτερες και χειρότερες συνήθειες για την υγεία των ματιών

Body+Mind 30.04.2024
Αυτό που κάνουμε καθημερινά επηρεάζει την όρασή μας

Καλεσμένη σε γάμο: Oι χρυσοί κανόνες στο ντύσιμο

Style 30.04.2024
Πέρα από το αυτονόητο, πως δεν φοράς λευκά

3 θεραπευτικές χρήσεις που έχει το μέλι

Body+Mind 30.04.2024
Δεν είναι χρήσιμο μόνο ως τροφή

Πού ακριβώς μας βοηθούν οι μάσκες ύπνου;

Body+Mind 30.04.2024
Έχετε σκεφτεί ποτέ να χρησιμοποιήσετε μια μάσκα ματιών ως μέρος της νυχτερινής σας ρουτίνας;

Τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρέκια με ίνες

Food Χτες
Όλα τα tips για να φτιάξετε αφράτο και πεντανόστιμο τσουρέκι

4 συμβουλές για καλύτερη διάθεση στη δουλειά

Body+Mind Χτες
Μάθε πώς θα περνάς καλά στη δουλειά σου κάθε μέρα!

Νιώθεις το πρόσωπό σου πρησμένο; Να πώς θα το καταπολεμήσεις

Body+Mind Χτες
Υπάρχει λύση, αρκεί να ακούσεις το σώμα σου

Πώς θα σωθείς από τις παρανυχίδες και τα πετσάκια που σου χαλάνε το μανικιούρ

Body+Mind Προχτές
Τι μπορεί να κάνεις λάθος και δεν τα ξεφορτώνεσαι