The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

10 ταινίες που μας δείχνουν τη φρίκη του πολέμου

Ο πόλεμος δεν ήταν ποτέ λύση

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 21, 2022

10 ταινίες που μας δείχνουν τη φρίκη του πολέμου
@universalpictures.com

Αντιπολεμικές ταινίες υπάρχουν αρκετές και όλες προσπαθούν να μας δείξουν τη φρίκη του πολέμου, κάποιες φορές πιο επιφανειακά και κάποιες άλλες πιο πιστά. Οι εν λόγω ταινίες αποτυπώνονται έντονα στην μνήμη μας, ακριβώς γιατί αυτή τη φρίκη την έχουν ζήσει και την ζουν πολλοί άνθρωποι στο παρελθόν και στο παρόν.

Οι συγκλονιστικές εικόνες των 10 παρακάτω αντιπολεμικών ταινιών μας έμαθαν ιστορία, μας έμαθαν πόσο απάνθρωπο είναι να ζεις έναν πόλεμο και πως ο άνθρωπος μπορεί να προκαλέσει παντού δυστυχία.

Schindler’s List (1993)

Η καλύτερη ταινία του Steven Spielberg, την οποία όλοι σέβονται και δεν μπορούν να αγνοήσουν. Μια από τις πιο σκοτεινές εποχές της ανθρωπότητας, το Ολοκαύτωμα, αποτυπώνεται τόσο έντονα που η καρδιά σου δεν μπορεί να σταματήσει να χτυπά. Αναμφίβολα μια από τις καλύτερες αντιπολεμικές ταινίες όλων των εποχών.

Apocalypse Now (1979)

Η ταινία του Francis Ford Coppola θα πρέπει να διδάσκεται (αν δεν διδάσκεται ήδη) για το πως πρέπει να γυρίσεις μια αντιπολεμική ταινία. Ο πόλεμος στο Βιετνάμ ήταν ένας από τους σκληρότερους στην ιστορία και τα πλάνα της ταινίας αποτυπώνουν την φρίκη και την δυστυχία με μεγάλη πιστότητα.

The Thin Red Line (1998)

Η ταινία τoυ Terence Μalick για τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο είναι μια τολμηρή αλλά και σκληρή απεικόνιση του φονικότερου πολέμου όλων των εποχών, επικεντρώνοντας στα συναισθήματα που προκάλεσε στους ανθρώπους που συμμετείχαν σε αυτόν.

The Deer Hunter (1978)

Ένα εξαιρετικό cast με μπροστάρη τον Robert De Niro, σε μια ακόμα ταινία για τον πόλεμο του Βιετνάμ και πως αυτός μπορεί να καταστρέψει τα πάντα μέσα σε έναν άνθρωπο αλλά και στην ζωή του γενικότερα.

Waltz With Bashir (2008)

Ένα animation για ενήλικες βασισμένο σε ένα συγκλονιστικό graphic novel που δίνει ουσία στις μνήμες των συμμετεχόντων στην εισβολή του Ισραήλ στον Λίβανο το 1982. Πρόκειται για μια από τις καλύτερες ταινίες πάνω στα μακροπρόθεσμα ψυχολογικά κατάλοιπα που αφήνει ο πόλεμος σε κάθε άνθρωπο.

Come and See (1985)

Μια από τις πιο δύσκολες ταινίες για να δει κάποιος. Ένα αγόρι βρίσκεται στην εμπόλεμη ζώνη του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, σε μια μάχη για επιβίωση, που τον μεταφέρει από τη μια φρικτή πραγματικότητα στην άλλη.

1917 (2019)

O Sam Mendes δεν έγινε διάσημος για τέτοιες ταινίες, αλλά πρόκειται σίγουρα για από τις καλύτερες του. Μέσα στον πόλεμο, συγκεκριμένα στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν υπάρχουν μόνο σκοτωμοί, αλλά και οι περιπτώσεις της διάσωσης ζωών. Στην προκειμένη περίπτωση, χιλιάδων ζωών. Ένας αγώνας δρόμου μέσα σε μια κόλαση.

Full Metal Jacket (1987)

Μια ακόμα ματιά για τις επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος στον άνθρωπο. Αυτό κάνει ο πρωταγωνιστής άλλωστε. Παρατηρεί τις απάνθρωπες επιπτώσεις που έχει ο πόλεμος του Βιετνάμ στους συναδέλφους του νεοσύλλεκτους, από τη βάναυση εκπαίδευσή τους στο στρατόπεδο μέχρι και τις αιματηρές οδομαχίες.

Johhny Got His Gun (1971)

Ένας νεαρός Αμερικανός μετά από μια επίθεση μένει τυφλός, κουφός, μουγγός και χωρίς άκρα. Και σκέφτεται έναν τρόπο να τελειώσει την ζωή του. Μια απίστευτη απεικόνιση της φρίκης του πολέμου μέχρι το τέρμα.

Life is Beautiful (1997)

Μια ωδή στην πατρότητα αλλά και στη θέληση για επιβίωση μέσα στο Ολοκαύτωμα. Ο Roberto Begnini συνδυάζει όλα του τα ταλέντα σε μια πανέμορφη αντιπολεμική ταινία που πάντα μας καθηλώνει.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb