E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μόνο ένας άνθρωπος ξέρει που βρίσκεται θαμμένος ο Fredie Mercury

Το ζήτησε ο ίδιος

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 5/8/2022 | 01:31

Μόνο ένας άνθρωπος ξέρει που βρίσκεται θαμμένος ο Fredie Mercury
@npr.org

Υπήρξε θρύλος της μουσικής. Η φωνή του ήταν και είναι ανεπανάληπτη. Ωστόσο, η ζωή του τελείωσε σύντομα το 1991, ύστερα από επιπλοκές που είχε από τη μάχη του με το AIDS. Από τότε κανένας δεν ξέρει που θάφτηκε η σορός του, εκτός από την πρώην κοπέλα του και αργότερα φίλη του, Mary Austin. Παρέμειναν πολύ καλοί φίλοι, ακόμα και αφού της είπε ότι είναι ομοφυλόφιλος, και ήταν πάντα εκείνη που εμπιστευόταν περισσότερο. Γι’ αυτό και ήταν μόνο εκείνη που γνώριζε την τελευταία του επιθυμία.

Πριν πεθάνει είχε πει πως “αν θέλω μια πυραμίδα στο Κένσινγκτον και μπορώ να την πληρώσω, θα την πάρω”. Αλλά στην πραγματικότητα ο Mercury ζήτησε το ακριβώς αντίθετο. Αντί για ένα ακριβό μνημείο, ζήτησε κάτι άλλο.

@biography.com

Μια Κυριακή μετά το γεύμα, όπως ανέφερε η Mary Austin, είπε “ξέρω ακριβώς που θέλω να με βάλεις, αλλά να μην το ξέρει κανείς, γιατί δεν θα ήθελα να σκάψουν να με βγάλουν”. Αυτά ήταν ακριβώς τα λόγια του, ενώ τελείωσε την φράση του λέγοντας, “θέλω να αναπαυτώ εν ειρήνη”. Το 1991, όταν και πέθανε, ήξερε ότι πρέπει να εκπληρώσει την επιθυμία του και να το κρατήσει μυστικό.

Ήθελε μια κλειστή κηδεία, σύμφωνα με τις διδασκαλίες του Ζωροαστρισμού. Μόλις 40 άτομα βρέθηκαν σε αυτή, όπως τα υπόλοιπα μέλη των Queen, ο Elton John και ο σύντροφός του Jim Hutton.

Μετά την καύση του, η Mary πήρε τις στάχτες του και τις τοποθέτησε στο παλιό του υπνοδωμάτιο. Δεν μπήκε μέσα για δυο χρόνια, αλλά κάποια στιγμή πήρε κρυφά τις στάχτες του και τις μετέφερε στο μέρος όπου βρίσκονται μέχρι σήμερα.

@atlasobscura.com

Όπως είπε η ίδια, ο Mercury φοβόταν ότι κάτι θα συμβεί στον τάφο του μετά τον θάνατό του. Όταν η Mary τον έθαψε κάλεσε και τους γονείς του να πουν μια προσευχή, αλλά δεν τους είπε που. Και παραμένει ο μόνος άνθρωπος που γνωρίζει που είναι θαμμένος ένας πό τους μεγαλύτερους σταρ όλων εποχών.

Υπάρχουν πολλές θεωρίες για τον τελευταίο τόπο ανάπαυσής του. Μια από αυτές λέει ότι θάφτηκε κάτω από μια κερασιά, μέσα στην έπαυλή του, όπου του άρεσε να κάθεται όταν ήταν άρρωστος. Άλλοι πάλι λένε πως μεταφέρθηκε στην Ζανζιβάρη, τον τόπο γέννησής του.

Μια άλλη θεωρία λέει ότι είναι θαμμένος στο Kensal Green Cemetery, καθώς εκεί ανεγέρθηκε μια πλίνθος το 2015 στη μνήμη του. Μερικοί μάλιστα πιστεύουν ότι η Mary σκόρπισε τις στάχτες και ότι η ιστορία της μυστικής διαφυγής της από το Garden Lodge, ήταν απλώς ένα τέχνασμα για να ξεγελάσει τους θαυμαστές του.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος τα Αρλεκιν μετά από 45 χρόνια: Η συγκινητική ανακοίνωση του εκδότη

Paper Χτες
Το τέλος εποχής για τα Αρλεκιν ανακοίνωσε ο επικεφαλής των εκδόσεων, Χάρης Νικολακάκης

O Γιάννης Καραγιάννης έχει δισκάδικο σε ταράτσα και μας υποδέχεται για τη Record Store Day

Rec Mode 21.04.2024
Record Store Day: Η γιορτή που λατρεύουν οι μουσικόφιλοι επιστρέφει και πάλι στις 20 Απριλίου

Eκείνη τον έβρισκε ανώριμο, εκείνος αχώνευτη: Κι όμως έπαιξαν σε μια ταινία που έκανε πάταγο

Σινεμά 20.04.2024
Μόλις και μετά βίας μιλούσαν μεταξύ τους όταν δεν γύριζαν σκηνές μαζί...

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές 18.04.2024
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές 18.04.2024
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

Μουσική 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική