The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

5 εξαιρετικές ταινίες που «πάτωσαν» στις αίθουσες

Χρειάστηκε χρόνος για να μπουν στις ανθρώπινες συνειδήσεις

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΑΥΓ 01, 2022

5 εξαιρετικές ταινίες που «πάτωσαν» στις αίθουσες
polygon.com

Μια ταινία πρέπει να κρίνεται με διάφορους τρόπους. Σίγουρα πρέπει όμως πρώτα να τη δεις για να την κρίνεις. Δεν μπορείς δηλαδή να πεις με σιγουριά ότι επειδή δεν έκοψε πολλά εισιτήρια δεν θα είναι και καλή. Γιατί και αυτό εξαρτάται από πολλούς παράγοντες. Από την ημερομηνία, από την εποχή, την επικαιρότητα, τη διάθεση και τις φήμες, που μπορεί να είναι στιγμιαίες.

Επίσης, υπάρχουν και ταινίες που χρειάζονται χρόνο για να μπουν στις ανθρώπινες συνειδήσεις. Μπορεί κάποιες ταινίες να μην τα πήγαν τόσο καλά στις αίθουσες, αλλά αργότερα έγιναν αγαπημένες, μέσω του DVD ή της τηλεόρασης. Παρακάτω ακολουθούν 5 ταινίες που «πάτωσαν» στο box office, αλλά μετά αναγνωρίστηκε η αξία τους και αγαπήθηκαν από εκατομμύρια κόσμου.

Fight Club

Το αριστούργημα του David Fincher, είναι από τις λίγες ταινίες που δεν βασίζεται στο twist του για να σε κάνει να πεις ότι πρόκειται για μια εξαιρετική ταινία. Το twist δίνει ακόμα μεγαλύτερη αξία στην ταινία, αλλά και αυτό να μην υπήρχε, θα ήταν απολαυστική. Κόστισε 63 εκατομμύρια δολάρια, αλλά στο box office έβγαλε μόνο 37. Ωστόσο, πήρε πολλά βραβεία και κέρδισε χρήματα από DVD και merchandise, για να γίνει μια από τις καλύτερες ταινίες της δεκαετίας του ’90.

The Big Lebowski

Μια από τις πιο cult ταινίες, που όχι μόνο αγαπήθηκε αλλά έχει δημιουργήσει ακόμα και θρησκεία. Αρχικά όταν βγήκε στις αίθουσες όμως, δεν έκανε κρότο. Κόστισε 15 εκατομμύρια δολάρια και είχε κέρδη μόλις 2. Ωστόσο, από τότε που βγήκε σε DVD, «the rest is history» που λένε και οι Αμερικανοί. Έγινε μια από τις πιο αγαπημένες κωμωδίες των τελευταίων δεκαετιών και εκτός από θρησκεία, έχει και δικό της ετήσιο φεστιβάλ.

Fear and Loathing in Las Vegas

Ο Terry Gilliam έκανε ότι μπορούσε για να μεταφέρει αυτό το μυθιστόρημα του Hunter S. Thompson στην οθόνη. Και τα κατάφερε πολύ καλά. Τον βοήθησε πολύ και το δίδυμο Johnny Depp και Benicio Del Torro. Δεν εκτιμήθηκε άμεσα, αφού κόστισε 18 εκατομμύρια δολάρια και στο box office έβγαλε μόλις 10,5. Όταν ο κόσμος την είδε σπίτι του, την εκτίμησε δεόντως, ίσως κυρίως λόγω της συνεχιζόμενης δημοφιλίας που κέρδιζε ο συγγραφέας.

Scott Pilgrim vs The World

Μεταφορά από κόμικ, με πολύ μουσική και σασπένς. Καλογυρισμένη ταινία με ένα όμορφο τελευταίο twist, που άργησε να εκτιμηθεί, καθώς έβγαλε μετά βίας τα μισά από τα 85 εκατομμύρια δολάρια του μπάτζετ της. Ωστόσο, όταν βγήκε σε DVD, πούλησε πάνω από 200 χιλιάδες κομμάτια την πρώτη εβδομάδα κυκλοφορίας και έβγαλε 30 εκατομμύρια δολάρια σε έναν χρόνο, μόνο στις ΗΠΑ.

Blade Runner

Η διάσημη ταινία επιστημονικής φαντασίας του Ridley Scott, ξεκίνησε με μπατζετ 13 εκατομμυρίων δολαρίων αλλά έφτασε τελικά να κοστίσει 28. Την πρώτη εβδομάδα προβολής της πήρε πίσω μόλις 6. Αλλά όταν το 1992 κυκλοφόρησε το «Director’s Cut» και το 2007 το «Final Cut», έγιναν και τα δυο, από τις πιο δημοφιλείς και πολυσυζητημένες εκδόσεις DVD στην ιστορία.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb