LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5+1 LGBTQ+ ταινίες που αξίζει να δεις

Τις είδαμε και τις προτείνουμε ανεπιφύλακτα!

Γράφει η ΔΑΦΝΗ ΤΣΑΡΤΣΑΡΟΥ Δημοσίευση 23/6/2022 | 20:30

5+1 LGBTQ+ ταινίες που αξίζει να δεις

Καθώς η LGBTQ+ κοινότητα αποκτά ολοένα και περισσότερη ορατότητα με τα χρόνια, οι ταινίες που την αφορούν, συνεχώς αυξάνονται. Υπάρχει, όμως, και μια πληθώρα ταινιών που "γεννήθηκαν" σε παλαιότερες εποχές και είναι σημαντικό να γνωρίζουμε ότι το queerness υφίσταται στην ιστορία του κινηματογράφου, πολύ πριν την αλλαγή του millennium.

Ενόσω, λοιπόν, διανύουμε τον μήνα υπερηφάνειας, προτείνουμε 5+1 ταινίες που αφορούν την queer κοινότητα και δεν είναι τοποθετημένες στη σύγχρονη εποχή.

 

Girls in Uniform (1931)

Σ’ αυτό το γερμανόφωνο κλασικό φιλμ πρωταγωνιστεί η Hertha Thiele ως μια ορφανή από μητέρα έφηβη, η Manuela, η οποία στέλνεται σε ένα οικοτροφείο αποκλειστικά για κορίτσια. Σύντομα, αναπτύσσει αισθήματα για τη νεαρή δασκάλα της, Elizabeth von Bernburg (Dorothea Wieck), και οι δυο τους μοιράζονται το πρώτο πραγματικό, λeσβιακό φιλί στη μεγάλη οθόνη. Η ταινία απαγορεύτηκε στις Η.Π.Α. κι έτσι είχε περιορισμένη κυκλοφορία.

 

Cabaret (1972)

Αυτό το εμβληματικό μιούζικαλ, σε σκηνοθεσία Bob Fosse και με πρωταγωνιστές τη Liza Minnelli, τον Michael York και τον Joel Grey, πρέπει οπωσδήποτε να το παρακολουθήσετε. Στις αρχές της δεκαετίας του 1930 στο Βερολίνο, η Αμερικανίδα τραγουδίστρια του καμπαρέ Sally Bowles (Minnelli) συναντά έναν Βρετανό ακαδημαϊκό, τον Brian Roberts (York). Οι δυο τους γίνονται εραστές παρά τη σύγχυση του Brianσχετικά με τον σeξουαλικό του προσανατολισμό. Με την εμφάνιση ένας πλούσιο Γερμανού playboy, του Μαξιμίλιαν φον Χόουν (Χέλμουτ Γκριεμ), τα πράγματα περιπλέκονται.

 

Desert Hearts (1985)

Το 1959, η Βίβιαν, καθηγήτρια Λογοτεχνίας στο Πανεπιστήμιο της Κολούμπια (Helen Shaver), κατευθύνεται στο Ρίνο για να υπογράφει τα χαρτιά διαζυγίου με τον σύζυγό της. Εκεί, ερωτεύεται παράφορα μια ελεύθερη από φραγμούς, νεαρή γυναίκα που ονομάζεται Cay (Patricia Charbonneau). Η ταινία της σκηνοθέτιδας Donna Deitch είναι ένα έντονα ερωτικό, συναισθηματικό, ρομαντικό φιλμ, που ήταν πρωτοποριακό εκείνη την εποχή για την ειλικρινή απεικόνιση μιας λeσβιακής σeξουαλικής αφύπνισης και αίσιο τέλος.

 

Maurice (1987)

Βασισμένη στο μυθιστόρημα του E. M. Forster που εκδόθηκε μετά θάνaτον, αυτή η ταινία του Merchant Ivory αφηγείται μια σχέση μεταξύ δύο ανδρών φοιτητών του Κέιμπριτζ, του Maurice (James Wilby) και του Clive (Hugh Grant) και εξερευνά τις επιπλοκές της απαγορευμένης επιθυμίας στην κοινωνία κατά την περίοδο του Εδουάρδου.

 

Longtime Companion (1990)

Κατά τη διάρκεια της δεκαετίας του 1980, μια ομάδα ομοφυλόφιλων ανδρών και η στρέιτ φίλη τους έρχονται αντιμέτωποι με την εξάπλωση του AIDS. Ο Willy (Campbell Scott) παρακολουθεί την επιδημία να μεγαλώνει, υποστηρίζοντας την ευαισθητοποίηση του κόσμου. Ο φίλος του Willy, John (Dermot Mulroney) είναι ο πρώτος που μολύνεται, αλλά σύντομα γίνεται αντιληπτό ότι μια πανδημία βρίσκεται σε εξέλιξη στην ομοφυλοφιλική κοινότητα. Ο Willy, ο φίλος του Fuzzy (Stephen Caffrey) και η υιοθετημένη αδερφή του, Lisa (Mary-Louise Parker), βλέπουν τους φίλους και τα αγαπημένα τους πρόσωπα να υποκύπτουν σταδιακά στην aσθένεια.

 

Paris is Burning (1990)

Το Paris Is Burning είναι ένα αμερικανικό ντοκιμαντέρ του 1990 σε σκηνοθεσία της Jennie Livingston. Τοποθετημένο στα μέσα έως τα τέλη της δεκαετίας του 1980, εξιστορεί την κουλτούρα των drag της Νέας Υόρκης και τις αφροαμερικανικές, λατινοαμερικανικές, γκέι και τρανς κοινότητες που εμπλέκονται σε αυτήν.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η γέφυρα για την τέλεια selfie που φτιάχτηκε για ερωτευμένα ζευγάρια

Ωραίες Εικόνες 20.04.2024
Έχει ένα κενό 30 εκατοστών που δεν επιτρέπει αυτοκίνητα

Η γιαγιά της Helena Bonham Carter ήταν διάσημο ιστορικό πρόσωπο, εξίσου περίεργο και εκκεντρικό

Άνθρωποι 20.04.2024
Η cool πρόγονος της ηθοποιού είχε υψηλές γνωριμίες

Ο δολοφόνος που σκότωνε ερωτευμένα ζευγαράκια, και δεν πιάστηκε ποτέ

Άνθρωποι 20.04.2024
O Ζόντιακ ήταν ένας κατά συρροήν δολοφόνος, που έδρασε στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Καλιφόρνια

Γιατί οι Ιάπωνες σερβιτόροι δεν παίρνουν φιλοδωρήματα

ΝΕΑ 20.04.2024
Πότε είναι ΟΚ να αφήσετε φιλοδώρημα στην Ιαπωνία

H γυναίκα που έγινε διάσημη ως η πιο ευέλικτη αθλήτρια όλων των εποχών

Άνθρωποι 20.04.2024
Lottie Dod, αθλήτρια και πέντε φορές πρωταθλήτρια του Wimbledon

Οι μαύρες χήρες του Λίβερπουλ: H ιστορία των πανούργων γυναικών

Ιστορικά 20.04.2024
Η μία δεν δίστασε να σκοτώσει το παιδί της

Πού πήγαν μετά θάνατον ο Αδάμ και η Εύα; Η ερώτηση που δεν απαντά η Βίβλος

Ιστορικά Χτες
Υπάρχει όντως ένα ερώτημα εδώ που δεν έχει ξεκάθαρη απάντηση

Το υγρό που θα αντικαταστήσει τη βενζίνη και το έχουμε όλοι στα σπίτια μας

Τεχνολογία Χτες
Οι προσπάθειες που γίνονται από τους κατασκευαστές οχημάτων