The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Τι προκαλεί το αλάτι για το χιόνι στο αμάξι μας

Τι πρέπει να προσέξουμε

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΙΑΝ 26, 2022

Τι προκαλεί το αλάτι για το χιόνι στο αμάξι μας

Στους δρόμους όπου υπαρχεί ισχυρή χιονόπτωση οι αρχές συνηθίζουν να ρίχνουν αλάτι για να μη παγώσει το χιόνι και σταματήσει η κυκλοφορία. Όμως το αλάτι που είναι χρήσιμο για να διατηρηθεί το οδικό δίκτυο προσβάσιμο έχει επιπτώσεις στα οχήματα μας.

Το αλάτι όταν έρχεται σε επαφή με το αμάξι ευθύνεται για προβλήματα σκουριάς και διάβρωσης. Κυρίως επηρεάζεται το κάτω μέρος, αφού στα αμάξια καινούργιας τεχνολογίας τα περισσότερα κομμάτια του αυτοκινήτου είναι γαλβανισμένα και προστατευμένα από τη σκουριά.

Τα κομμάτια που είναι περισσότερο εκτεθειμένα είναι τα φρένα, το σύστημα εξάτμισης και οι αναρτήσεις.

Ειναι πολύ σημαντικό για τη διατήρηση της καλής κατάστασης του αυτοκινήτου μόλις σταματήσει η χιονόπτωση να γίνει ένα πολύ καλό και σχολαστικό καθάρισμα.

Οι ειδικοί συστήνουν να γίνει ένα καθάρισμα σε πλυντήριο που έχουν τη δυνατότητα να σηκώσουν το όχημα ψηλά.

Να γίνει σχολαστικό καθάρισμα με πιεστικό νερού, ώστε να μη μείνουν υπολλείματα αλατιού σε σημεία που δεν μπορεί να καθαριστεί με το χέρι.

Μπορεί το χρώμα του αμαξιού να διαβρώνεται δύσκολα, αλλά καλό θα είναι να πλυθεί με το χέρι και να περαστεί ειδικό κερί για προστασία από σκουριά.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb