ΜΑΛΛΙΑ

Γιατί είναι καλύτερα να μην λούζετε τα μαλλιά σας στο ντους

Αν θέλετε να τα κρατήσετε υγιή και δυνατά, θα πρέπει να αλλάξετε συνήθειες
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Γιατί είναι καλύτερα να μην λούζετε τα μαλλιά σας στο ντους
Φωτογραφία από τον χρήστη Karolina Grabowska στο Pexels

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Ο χειμώνας είναι εδώ και τίποτα δεν είναι πιο ανακουφιστικό από ένα ζεστό ντους. Μερικές φορές είναι το μόνο που χρειάζεστε για να χαλαρώσετε μετά από μια κουραστική μέρα και φαίνεται πολύ βολικό να πλένετε τα μαλλιά σας ενώ βρίσκεστε εκεί.

Αλλά η θερμοκρασία του νερού στο ντους είναι συνήθως πολύ ζεστή για τα μαλλιά σας και η συνήθεια να τα λούζετε με ζεστό νερό μπορεί πραγματικά να επηρεάσει την υγεία και την ομορφιά τους.

Στην πραγματικότητα, είναι καλύτερο να χρησιμοποιείτε πιο δροσερό νερό για να ξεβγάλετε τα μαλλιά σας και να τα λούζετε στο νεροχύτη, όπου είναι πιο εύκολο να διασφαλίσετε τον έλεγχο της θερμοκρασίας.

Εμείς αποφασίσαμε να βουτήξουμε βαθύτερα στους λόγους για τους οποίους το λούσιμο των μαλλιών σας στο ντους μπορεί να μην είναι και η καλύτερη επιλογή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Μπορεί να προκαλέσει ξηρότητα στα μαλλιά σας

Τίποτα δεν μπορεί να συγκριθεί με την χαλαρωτική αίσθηση ενός ζεστού ντους. Αλλά όπως τα ζεστά εργαλεία styling μπορούν να βλάψουν τα μαλλιά σας, έτσι και το ζεστό νερό με ατμό μπορεί να προκαλέσει αφυδάτωση στα μαλλιά σας και να τα κάνει να μοιάζουν με άχυρο. Είναι καλύτερο να ελέγχετε τη θερμοκρασία του νερού όταν λούζετε τα μαλλιά σας και να χρησιμοποιείτε χλιαρό νερό.

Μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια μαλλιών

Το τακτικό πλύσιμο των μαλλιών με ζεστό νερό μπορεί να αποδυναμώσει τα μαλλιά σας, καθιστώντας τα εύθραυστα και επιρρεπή στο σπάσιμο. Το ζεστό νερό ανοίγει επίσης τους πόρους στο τριχωτό της κεφαλής, καθιστώντας τις ρίζες των μαλλιών σας πιο αδύναμες και προκαλώντας περισσότερη τριχόπτωση. Το λούσιμο των μαλλιών σας στο ντους όταν η θερμοκρασία είναι υψηλή, αφαιρεί τα φυσικά έλαια από τα μαλλιά σας και βλάπτει την προστασία από την κερατίνη, η οποία, με τη σειρά της, μπορεί να οδηγήσει σε σπάσιμο της τρίχας.

Μπορεί να προκαλέσει φαγούρα στο τριχωτό της κεφαλής σας

Το ζεστό νερό είναι εξαιρετικό για την απομάκρυνση της βρωμιάς και της συσσώρευσης προϊόντων, αλλά αφαιρεί επίσης τα πολύ απαραίτητα έλαια, προκαλώντας ξηρότητα. Το τριχωτό της κεφαλής σας έχει ένα φυσικό λιπαρό επιδερμικό λιπιδικό στρώμα που το προστατεύει από τα βακτήρια. Το πλύσιμο των μαλλιών σας με ζεστό νερό μπορεί να λιώσει αυτό το στρώμα, προκαλώντας φαγούρα και ερεθισμό του τριχωτού της κεφαλής σας.

Το χρώμα των μαλλιών σας μπορεί να ξεθωριάσει πιο γρήγορα

Ένα από τα πρώτα πράγματα που συνήθως λένε οι κομμωτές στους πελάτες τους που μόλις έβαψαν τα μαλλιά τους είναι να αποφύγουν να τα λούσουν με ζεστό νερό. Εκτός από το ότι αφυδατώνει τα μαλλιά, το ζεστό νερό ανοίγει τα λέπια της τρίχας, επιτρέποντας στα μόρια του χρώματος να διαφύγουν. Αν θέλετε να διατηρήσετε τη νέα απόχρωση των μαλλιών σας πιο λαμπερή για περισσότερο καιρό, λούστε και περιποιηθείτε τα μαλλιά σας με δροσερό νερό και κάντε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με το πιο κρύο νερό που αντέχετε.

Μπορεί να σας προκαλέσει πιτυρίδα

Εάν υποφέρετε από πιτυρίδα, είναι καλύτερα να αντισταθείτε στον πειρασμό να πλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό, ακόμα και τις πιο κρύες μέρες. Το λούσιμο των μαλλιών σε ένα ζεστό ντους αφυδατώνει το δέρμα στο τριχωτό της κεφαλής σας και το ξηρό τριχωτό της κεφαλής είναι ο πιο συνηθισμένος λόγος για την πιτυρίδα.

Μπορεί να προκαλέσει φριζάρισμα

Το φριζάρισμα μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικό και συνήθως πρέπει να χρησιμοποιείτε ειδικά προϊόντα για να το δαμάζετε. Η συνήθεια να λούζετε τα μαλλιά σας σε ένα ζεστό ντους μπορεί στην πραγματικότητα να είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους φαίνονται τόσο φριζαρισμένα. Το φριζάρισμα προκαλείται επειδή τα ξηρά μαλλιά προσπαθούν να απορροφήσουν την υγρασία από τον αέρα, με αποτέλεσμα η επιδερμίδα να διογκωθεί και τα μαλλιά σας να φαίνονται φριζαρισμένα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Wellness
10 / position1: 440 / position2: 805
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb