The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Σοκαριστικές μαρτυρίες από γυναίκες στρατιώτες στη Βόρεια Κορέα

Βασανιστήρια πέρα από κάθε λογική

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΔΕΚ 23, 2021

Σοκαριστικές μαρτυρίες από γυναίκες στρατιώτες στη Βόρεια Κορέα

Η Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα (HRNK), κατάφερε να εξασφαλίσει και να φέρει στη δημοσιότητα ένα βίντεο με μαρτυρία μιας γυναίκας που βίωσε μαρτυρικά βασανιστήρια όταν βρίσκοταν στο στρατό της Βόρειας Κορέας. Η εξομολόγησή της και οι συνθήκες που επικρατούν στη χώρα για τις γυναίκες είναι γροθιά στο στομάχι για τον δυτικό κόσμο.

Η πρώην στρατιώτης που κατάφερε να δραπετεύσει και πλέον είναι υπό το καθεστώς προστασίας περιέγραψε μπροστά στη κάμερα τα καθημερινά βασανιστήρια που συμβαίνουν στο στράτευμα με τις γυναίκες να είναι τα θύματα ως επί το πλείστον.

Σeξουαλικές επιθέσεις

Η ίδια και σχεδόν όλες οι γυναίκες στο στράτευμα έχουν πέσει θύματα σeξουαλικής επίθεσης από ανώτερους ή μέλη του κόμματος. Αν αρνηθούν, διώχνονται από το στράτευμα και στιγματίζονται για μια ζωή.

Πείνα

Οι γυναικες στρατιώτες τρώνε σχεδόν τις μισές μερίδες από τους άνδρες, ενώ πολλές φορές μένουνε νηστικές σαν ποινή για πειθαρχικά παραπτώματα. Η κλοπή φαγητού στη Βόρεια Κορέα τιμωρείται με θανατική ποινή, με τις μικρές μερίδες καλαμποκιού να είναι η καθημερινή τους διατροφή.

Την ίδια ώρα μέλη του κόμματος και ανώτεροι στην ηγεσία απολαμβάνουν πλούσια γεύματα. 

«Μετρούσα κάθε κόκκο καλαμποκιού ενώ έτρωγα, για να το κάνω να κρατήσει περισσότερο», είπε. Σε μια περίπτωση, η Τζένιφερ και μία σύντροφός της -και οι δύο πολύ πεινασμένες για να κοιμηθούν για ύπνο- έκλεψαν από ένα χωράφι με καλαμπόκι, ξεγελώντας τους φρουρούς κρατώντας πολλά στάχυα με καλαμπόκια στο σκοτάδι σαν να ήταν τουφέκι.

Η ίδια θυμήθηκε: «Στην επιστροφή, καθίσαμε στο δρόμο και φάγαμε ωμό καλαμπόκι.

«Υπάρχουν πολλά νόστιμα φαγητά γύρω μου τώρα, αλλά τίποτα δεν είναι μπορεί να συγκριθεί με εκείνη την αίσθηση που μου άφησε το όσο το ωμό καλαμπόκι τότε».

Βασανιστήρια

Στη συνέχεια περιγράφει τα σκληρά βασανιστήρια που έχει υποστεί με φρικιαστικότερο αυτό στο οποίο τους βάζουνν τα χέρια σε παγωμένο νερό και στη συνέχεια τους βάζουν να ακουμπήσουν πάνω σε μεταλλική ράβδο. Όταν πάνε να αφήσουν τη ράβδο ξεκολλάει και η σάρκα τους, με τον πόνο να παραλύει το κορμί τους.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb