The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Τι είναι ο τουρισμός γεννήσεων που ανθεί στον κόσμο

Μια καλοστημένη κομπίνα

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ
Δημοσίευση ΔΕΚ 03, 2020

Τι είναι ο τουρισμός γεννήσεων που ανθεί στον κόσμο

Πρόκειται για μια καλοστημένη κομπίνα που παρατηρείται κυρίως στις ΗΠΑ, αλλά και στις σκανδιναβικές χώρες και σε πολλές ευρωπαικές. Πρόκειται ουσιαστικά για γυναίκες που γεννούν σε αυτές τις χώρες για να παίρνουν τα επιδόματα από το κράτος ενώ επί της ουσίας επιστρέφουν στις χώρες από τις οποίες κατάγονται.

Πιο πρόσφατο παράδειγμα το δίκτυο που εκμεταλλευόταν 117 γυναίκες από την Τουρκία, πολλές από τις οποίες ήταν αεροσυνοδοί, και εκμεταλλεύοταν το Αμερικανικό δημόσιο για να πλουτίζουν.

Πρόκειται για γυναίκες που δήλωναν άπορες και το ποσό που συνολικά πήραν έφτασε τα 2,1 εκατ. δολάρια. Όπως αποκαλύφθηκε ανήκαν όλες στη μεσαία τάξη και ζούσαν αξιοπρεπώς στις χώρες τους.

Το κόλπο ήταν απλό, αφού οι γυναίκες με τη ταξιδιωτική βίζα, η τη προσωρινή, γεννούσαν στα εδάφη των ΗΠΑ και στη συνέχεια αφού παίρναν τα λεφτά από το δίκτυο γυρνούσαν στις χώρες τους.

Το καθαρό κέρδος του δικτύου που εκμεταλλεύοταν τις γυναίκες μέχρι να ανακαλυφθεί από τις αρχές ήταν 750.000 δολάρια μέσα σε 4 χρόνια.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb