THINK

Οι αυστηροί κανόνες που ακολουθούν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης

Γιατί πίσω από τη λάμψη και την τελειότητα τους, κρύβεται η σκληρή αλήθεια
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Οι αυστηροί κανόνες που ακολουθούν οι αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η συγχρονισμένη κολύμβηση έχει πολλά ονόματα: Μπαλέτο νερού, synchro ή καλλιτεχνική κολύμβηση. Ωστόσο, όπως και να την αποκαλέσεις, αποτελεί ένα από τα πιο απαιτητικά, δύσκολα και παράλληλα επικίνδυνα αθλήματα με τα οποία μπορεί να ασχοληθεί κανείς.

Αν και συχνά το κοινό θεωρεί ότι το νερό είναι ένα πάρα πολύ ασφαλές μέρος για να αγωνίζεται κάποιος, οι απαιτήσεις της συγχρονισμένης κολύμβησης και τα ρίσκα που παίρνει μία αθλήτρια που αγωνίζεται σε επίπεδο πρωταθλητισμού φαντάζουν πέρα από κάθε λογική και φαντασία.

Το ίδιο ισχύει και για τους κανόνες που είναι απαραίτητο να ακολουθεί σε καθημερινή βάση προκειμένου να μπορέσει να διακριθεί και να καταφέρει μία μέρα να κερδίσει μία θέση στην Ολυμπιακή Αποστολή της χώρας της.

Παρακάτω θα δεις 12 από τους πιο απόλυτους και αδιαπραγμάτευτους κανόνες που επιβάλλονται αναγκαστικά σε κάθε αθλήτρια που θέλει να δει τον εαυτό της στην πισίνα των Ολυμπιακών Αγώνων και -γιατί όχι- στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

1. Να είναι διατεθειμένη να προπονείται 8 ώρες την ημέρα, 6 μέρες την εβδομάδα

Αυτό συνήθως χωρίζεται σε 6 ώρες μέσα στην πισίνα και 2 ώρες απλή γυμναστική, όπως κοιλιακοί, push ups, βάρη και τρέξιμο.

2. Να φοράει πάντα πολύ έντονο, αδιάβροχο μακιγιάζ

Προκειμένου να κάνουν τις εκφράσεις του προσώπου τους ορατές από μεγάλη απόσταση, οι αθλήτριες της καλλιτεχνικής κολύμβησης αναγκάζονται να βάφουν πάρα πολύ έντονα τα μάτια και τα χείλη τους με ειδικά προϊόντα μακιγιάζ. Η αθλήτρια Anita Alvarez αποκαλύπτει ότι συχνά στα ταξίδια της στο Παρίσι μαζί με τις συναθλήτριες της βρίσκουν την ευκαιρία να ξεκλέψουν λίγο χρόνο για να αγοράσουν συγκεκριμένα προϊόντα που χρησιμοποιούν σε τακτικά βάση στους αγώνες τους. Η Alvarez δήλωσε ότι προτιμά τις σκιές της MAC επειδή είναι πολύ σταθερές και δεν αλλοιώνονται στην επαφή τους με το νερό.

3. Να αντέχει τους μικρούς και του μεγάλους τραυματισμούς κατά την διάρκεια της προπόνησης

Πολλές αθλήτριες της συγχρονισμένης κολύμβησης έχουν τραυματιστεί σοβαρά ενώ εξασκούνται στο πρόγραμμα τους, καθώς βρίσκονται συνέχεια σε απόσταση αναπνοής η μία από την άλλη. Οι τούμπες στον αέρα και οι βουτίες έχουν γίνει αιτία διάσεισης είτε εξάθρωσης ώμων και γονάτων, με τους τραυματισμούς να αποτελούν το πιο σοβαρό πρόβλημα του συγκεκριμένου αθλήματος, σύμφωνα με τα στατιστικά. Ο Bill Moreu, επικεφαλής της ιατρικής ομάδας που φροντίζει τους αθλητές της Εθνικής Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής κατά την διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων, εξηγεί ότι συχνά οι αθλήτριες προσπαθούν να κερδίσουν περισσότερος πόντους δοκιμάζοντας παράτολμες φιγούρες και πετώντας η μία την άλλη ψηλά στον αέρα. Επιπλέον, πολλές φορές φοβούνται να δηλώσουν ότι έχουν τραυματιστεί ή ότι έχουν πάθει διάσειση, καθώς δεν θέλουν να χάσουν την θέση τους στην ομάδα.

4. Οι άντρες δεν επιτρέπονται στην πισίνα, τουλάχιστον όχι σε επίπεδο Ολυμπιακών Αγώνων

Παρόλο που έχουν το δικαίωμα να διαγωνίζονται σε τοπικά πρωταθλήματα, οι άντρες μένουν έξω από την πισίνα στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Έχουν γίνει συζητήσεις και προσπάθειες από αθλητές προκειμένου να αλλάξει αυτό, αλλά μέχρι στιγμής το δεδομένο και θα ισχύσει και για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020 στο Τόκιο.

Δείτε στο βίντεο τους υπόλοιπους πολύ αυστηρούς κανόνες που ακολουθούν όλες οι αθλήτριες συγχρονισμένης κολύμβησης που αγωνίζονται σε επίπεδο πρωταθλητισμού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
12 / position1: 531 / position2: 986
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb