TRUE STORIES

Χαμένη γυναικεία τσάντα από το 1950 αποκαλύπτει πως ζούσαν τότε οι γυναίκες

Ένα πολύ ενδιαφέρον ταξίδι στον χρόνο, για την καθημερινότητα της εποχής
Γράφει η ΝΕΛΗ ΣΤΑΘΑΚΙΔΟΥ
Χαμένη γυναικεία τσάντα από το 1950 αποκαλύπτει πως ζούσαν τότε οι γυναίκες

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Η απρόσμενη ανακάλυψη μίας δερμάτινης, κόκκινης τσάντας της δεκαετίας του '50 έρχεται για να δώσει στον κόσμο του 21ου αιώνα μία καλή γεύση του πώς ήταν πραγματικά η ζωή εκείνη την εποχή, του τι σήμαινε να είσαι νέος σε μία από τις πιο ξεχωριστές δεκαετίες για την ιστορία της ανθρωπότητας.

Το 2019 ένας επιστάτης στο North Canton Middle School στο Οχάιο, ξεκίνησε να επισκευάζει μερικά παλιά, παρατημένα λόκερς όταν εντόπισε ένα κόκκινο αντικείμενο πεσμένο σε ένα στενό χώρισμα, ανάμεσα στα λόκερς και τον τοίχο.

Αν και η τσάντα είχε υποστεί σοβαρές φθορές στο εξωτερικό της, τα πράγματα που βρίσκονταν μέσα ήταν πολύ καλά διατηρημένα και δίνουν μία πραγματικά καλή εικόνα του πώς ήταν στα αλήθεια η ζωή ενός εφήβου εκείνης της εποχής, ζωντανεύοντας εικόνες ρετρό αισθητικής που συγκινούν και εντυπωσιάζουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Σύμφωνα με το περιεχόμενο της τσάντας, το κόκκινο μικρό clutch του 1957 άνηκε στην Patti Rumfola που, πράγματι, είχε δηλώσει ότι έχασε την τσάντα της σε κάποιον σχολικό χορό την ίδια χρονιά. Τότε το σχολείο είχε την ονομασία Hoover High Schoοl, ενώ δεν είναι γνωστό αν η τσάντα έπεσε από λάθος στο χώρισμα δίπλα στον τοίχο ή αν κάποιος την έκρυψε εκεί για συγκεκριμένο λόγο.

Τα αντικείμενα, όμως, που εντοπίστηκαν μέσα σε αυτήν λένε από την αρχή μία θαυμάσια ιστορία, που θα μπορούσε να είναι ακόμα και ταινία. Την ιστορία ενός νεαρού, δραστήριου και δημοφιλούς κοριτσιού που ζούσε στα τέλη της δεκαετίας του '50 και ήθελε να αλλάξει τον κόσμο.

Μέσα στο κόκκινο τσαντάκι βρέθηκαν πολλά μολύβια, στιλό, ένα ημερολόγιο τσέπης (τότε δεν υπήρχαν κινητά για να έχει η Patti ηλεκτρονικό ημερολόγιο παντού μαζί της), εισιτήρια για το λεωφορείο, την κάρτα μέλους του YMCA και πολλές φωτογραφίες της οικογένειας της και των φίλων της.

Το αμερικανικό σχολείο αμέσως αποφάσισε πως τσάντα πρέπει να επιστραφεί άμεσα στην ιδιοκτήτρια της, δηλαδή στην Rumfola και γρήγορα μπόρεσε να διασταύρωσει πως η Patti αποφοίτησε από το λύκειο το 1960.

Δυστυχώς η διεύθυνση του εκπαιδευτικού ιδρύματος ανακάλυψε σύντομα ότι η Rumfola είχε πεθάνει το 2013, σε ηλικία μόλις 71 ετών στον Πενσιλβάνια. Ωστόσο, έζησε μία πολύ γεμάτη ζωή, γενόμενη και η ίδια καθηγήτρια και αποκτώντας 5 παιδιά.

«Το σχολείο επικοινώνησε με την οικογένεια της Rumfola για να τους παραδώσει την τσάντα και όλα της τα παιδιά, μαζί με τα εγγόνια της, συγκεντρώθηκαν το περασμένο φθινόπωρο για να ανοίξουν όλοι μαζί το περιεχόμενο της τσάντας, ώστε να ρίξουν μία κλεφτή ματιά στην αληθινή ζωή της μητέρας τους πίσω στο 1957».

Χτένες, μολύβια, γόμες, ένας χάρακας και κραγιόν βρέθηκαν στην τσάντα της Patti που δυστυχώς έφυγε από τη ζωή το 2013 και δεν είδε ποτέ ξανά την χαμένη τσάντα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Περισσότερα Θέματα Think
19 / position1: 525 / position2: 894
× PINK.GR
ΑΡΧΙΚΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb