The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η λίμνη που αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό για μια 2ημερη εκδρομή

Ένας ιδανικός προορισμός για το επόμενο σαββατοκύριακο 

Γράφει ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΣΕΡΔΑΡΗΣ
Δημοσίευση ΦΕΒ 03, 2020

Η λίμνη που αποτελεί τον αγαπημένο προορισμό για μια 2ημερη εκδρομή
cc 3

Η λίμνη Πλαστήρα σχηματίστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του ποταμού Ταυρωπού και η χρηματοδότησή της έγινε από χρήματα που χρωστούσε η Ιταλία στην Ελλάδα (πολεμικές επανορθώσεις) και το μέγιστο βάθος της είναι γύρω στα 60 μ. με το ανώτατο υψόμετρο της να είναι 750 μ.

Γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», η λίμνη Πλαστήρα περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό τοπίο ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς που κερδίζει με την πρώτη κιόλας ματιά τις εντυπώσεις. Αλπικές βουνοκορφές, άλλοτε χιονισμένες και άλλοτε καταπράσινες, στεφανώνουν το μεγαλείο της∙ ορμητικοί χείμαρροι φλερτάρουν με τις δαντελωτές της όχθες∙ πολυσχιδή φιόρδ και ένα κατάφυτο νησάκι καθρεφτίζουν τον ελατίσιο μανδύα τους στα γαλαζοπράσινα νερά.

Τα τελευταία χρόνια η λίμνη έχει αξιοποιηθεί και τουριστικά, με αρκετές δραστηριότητες πάνω και γύρω από τη λίμνη.

Βρείτε ΕΔΩ τα καλύτερα ξενοδοχεία της περιοχής 50% φθηνότερα

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb