The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Burt Reynolds: O ηθοποιός με το παιχνιδιάρικο χαμόγελο

Ριψοκίνδυνος και γοητευτικός

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ
Δημοσίευση ΣΕΠΤ 08, 2018

Burt Reynolds: O ηθοποιός με το παιχνιδιάρικο χαμόγελο

O Burt Reynolds «έφυγε» την Πέμπτη από την ζωή, σε ηλικία 82 ετών. Μια ζωή γεμάτη λάμψη, επιτυχίες και μεγάλους έρωτες. Το αποτύπωμά του θα μείνει για πάντα στην μνήμη όσων τον θαύμασαν στο σινεμά, από την δεκαετία του ’60 μέχρι και πρόσφατα. Αλλά αυτό που τον έκανε να ξεχωρίζει ήταν αυτό το παιχνιδιάρικο χαμόγελο που είχε πάντα, είτε έπαιζε σε ταινία, είτε περπατούσε στον δρόμο. Όμοιο του δεν θα βρεις πουθενά, για τον απλούστατο λόγο ότι σε έκανε και σένα να χαμογελάς, ενώ συγχρόνως σου έδινε μια ηρεμία…

Γεννήθηκε το 1936 σε μια μικρή πόλη της πολιτείας του Michigan. Λάτρευε το American Football και μάλιστα πήρε και υποτροφία στο πανεπιστήμιο. Ένας τραυματισμός όμως δεν του επέτρεψε να συνεχίσει. Κάθε εμπόδιο όμως για καλό. Η φιλοσοφία ζωής του ήταν πάντα ριψοκίνδυνη. Και κανείς δεν μπορεί να του αρνηθεί ότι είχε πάντα μια σιγουριά με ότι κι αν καταπιανόταν. Αυτό και το χαμόγελο του ίσως ήταν τα συστατικά που τον έκαναν ακαταμάχητο.

Από τα 21 του είχε συμβόλαιο με την τηλεόραση. Πέρασε περισσότερο από μια δεκαετία εκεί, μέχρι να έρθει η μεγάλη ευκαιρία της μεγάλης οθόνης. Είχε παίξει ήδη αρκετούς ρόλους, αλλά το «big break» που λένε στις ΗΠΑ, ήρθε το 1972 με την ταινία «Deliverance». Εκεί εκτός από το ότι κέρδισε τον σεβασμού κοινού και κριτικών, καθιερώθηκε και ως σταρ. Κι όταν μετά από λίγο ήρθε και το γuμνό εξώφυλλο στο Cosmopolitan, καθιερώθηκε και ως sεx symbol.

Είχε ήδη κάνει έναν γάμο με την Judy Carne, αλλά χώρισε σε δυο χρόνια. Τώρα όλοι οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί. Και όταν το 1977 κλήθηκε να παίξει στην ταινία «Smokey and The Bandit» δεν το πολυσκέφτηκε. Ωστόσο η συμπρωταγωνίστια του, Sally Field, αρχικά αρνήθηκε. Την πήρε λοιπόν τηλέφωνο και της είπε με τον μοναδικό του τρόπο: «Ξέρω γιατί είπες όχι. Θεωρείς ότι είναι μια χαζή ταινία με αυτοκίνητα που κυνηγούν το ένα το άλλο. Αλλά εγώ δεν το βλέπω έτσι. Το βλέπω σαν ευκαιρία να δουλέψω δίπλα στην καλύτερη νέα ηθοποιό του πλανήτη. Αν θες, πες μου όχι». Η απάντηση της Sally Field ήταν «Πως μπορώ να πω όχι σε αυτό;».

Οι δυο τους ήταν ζευγάρι για πέντε χρόνια. Εκείνη χωρισμένοι με δυο παιδιά κι εκείνος είχε βρει την γυναίκα της ζωής του. Όπως ο ίδιος είπε το 2016, «Έκανα τέσσερις ταινίες με την Sally. Ήταν ο έρωτας της ζωής μου και τα θαλάσσωσα». Ήταν ένα από τα πιο όμορφα και ταιριαστά ζευγάρια της εποχής.

Συνέχισε να γοητεύει τις γυναίκες και παντρεύτηκε ξανά το 1988, υιοθετώντας έναν γιο. Πέντε χρόνια αργότερα χώρισε. Και την δεκαετία του '90 ήρθαν και τα πολυπόθητα βραβεία. Πρώτα η Χρυσή Σφαίρα για την σειρά «Evening Shade» και αργότερα η δεύτερη, για την ταινία «Boogie Nights», στην οποία προτάθηκε και για Όσκαρ.

Πριν, είχε προλάβει να δηλώσει πτώχευση ενώ πούλησε και την έπαυλή του στην Φλόριντα. Αλλά δεν σταμάτησε ποτέ να χαμογελά παιχνιδιάρικα. Είχε μια φιλοσοφία, λίγο ριψοκίνδυνη, λίγο απερίσκεπτη, αλλά αυτή ήταν. Και προφανώς έζησε καλά με αυτήν.

Την δεκαετία μετά το 2000, τον είδαμε στις ταινίες «The Longest Yard» και «The Dukes of Hazzard». Η εικόνα που θα μας έρχεται πάντα από τον Burt Reynolds, θα είναι εκείνη με το καουμπόικο καπέλο να κοιτάει την κάμερα και να χαμογελά, έτοιμος να γοητεύσει τους πάντες. Ένας άνθρωπος με χιούμορ, ατρόμητος που δεν δίστασε ποτέ. Τι άλλο καλύτερο υπάρχει από αυτό;

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb