The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Τα σeξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που αυξήθηκαν φέτος

Ποιες ηλικίες κινδυνεύουν περισσότερο


Δημοσίευση ΣΕΠΤ 06, 2018

Τα σeξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα που αυξήθηκαν φέτος

Στις 4 Σεπτεμβρίου δόθηκαν στη δημοσιότητα νούμερα και στατιστικά σχετικά με τα σeξουαλικώς μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα νούμερα φέρνουν απογοήτευση αφού μετά από πολλά χρόνια παρατηρείται αύξηση κάποιων νοσημάτων.

Συγκεκριμένα η γενική αύξηση είναι της τάξεως του 10% σε σχέση με το 2016.

Πιο συγκεκριμένα, τα χλαμύδια είναι το νούμερο ένα μεταδιδόμενο νόσημα, η σύφιλη που είχε εξαφανιστεί για δεκαετίες, είχε αύξηση 75%, ενώ τα περιστατικά γονόρροιας έχουν αυξηθεί σε ποσοστό 67%.

Οι επιστήμονες κρούουν το κώδωνα του κινδύνου, αφού τα στελέχη των μικροβίων εμφανίζονται ανθεκτικότερα στα φάρμακα, με αποτέλεσμα να μειώνεται η πιθανότητα θεραπείας των ασθενών.

Η χρήση του προφυλακτικού έχει μειωθεί κατά 25%, ενώ οι πιο επικίνδυνες ηλικίες αυτές των 16-25, είναι αυτές που αποφαύγουν τη χρήση του περισσότερο από τις άλλες ηλικίες.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb