The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Entertainment

Το φαινόμενο του «La Casa de Papel»

Κανείς δεν πρέπει να περίμενε την παγκόσμια επιτυχία


Δημοσίευση ΣΕΠΤ 03, 2018

Το φαινόμενο του «La Casa de Papel»

Η σειρά έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στο ελληνικό κοινό. Κι αυτό γιατί κανένας δεν περίμενε να κάνει τέτοιο πάταγο μια ισπανική σειρά. Και δεν είναι τόσο ο πάταγος, αλλά το «κόλλημα» που προκαλεί, που την έχει κάνει φαινόμενο. 

Το concept είναι εξαιρετικό. Το σενάριο είναι έξυπνο. Ο προγραμματισμός των επεισόδιων ακόμα περισσότερο. Γιατί εφαρμόζει με τον καλύτερο τρόπο το «τέχνασμα» που μπορεί να κάνει μια σειρά εθιστική: το επεισόδιο σταματά σε ένα σημείο που θα σε «αναγκάσει» να δεις το επόμενο. Ακόμα κι αν είναι αργά, ακόμα κι αν δουλεύεις το πρωί και έχεις να ξυπνήσεις νωρίς. Οφείλεις στον εαυτό σου να δεις την συνέχεια. 

Δεν είναι τυχαίο ότι το Netflix όταν απέκτησε τα δικαιώματα το 2017, μετέτρεψε εντελώς την σειρά των επεισοδίων, κάνοντας πραγματικά καλή δουλειά. Η εκδοχή για το ισπανικό κανάλι Antena3 ήταν μια σεζόν, αποτελούμενη από 15 επεισόδια (διάρκειας 70 λεπτών) που χωρίστηκαν σε 2 μέρη. Στο Netflix αυτά τα δυο μέρη χωρίζονται σε 13 επεισόδια (1ο μέρος) και 9 επεισόδια (2ο μέρος) διάρκειας μεταξύ 40 και 50 λεπτών. 

Φυσικά για να αποκτήσει το Netflix τα δικαιώματα, το «La Casa de Papel» όφειλε να έχει πολλά όμορφα στοιχεία. Και έχει. Αν και κατά την διάρκεια των επεισοδίων μπορεί να «ξεφύγει» αρκετές φορές από την κύρια ιστορία του και τον στόχο του, προσπαθώντας να γεμίσει το χρόνο του επεισοδίου, αυτό δεν σε «ξενερώνει». 

Οι ιστορίες με «money heist» είναι ένα αγαπημένο είδος του κοινού, γιατί μπορεί να βασίζεται ταυτόχρονα και στην ιστορία αλλά και στους χαρακτήρες. Και το «La Casa de Papel» έχει μπόλικους από δαύτους, οι οποίοι, χρησιμοποιώντας ονόματα μεγάλων πόλεων του κόσμου (Τόκιο, Ναϊρόμπι, Ντένβερ, Ρίο, Μόσκoου, Μπερλίν, Ελσίνκι, Όσλο), δημιουργούν ο καθένας το δικό του fanbase και προκαλούν ακόμα μεγαλύτερη εξάρτηση στον τηλεθεατή. Είπαμε η σειρά έχει όλα τα απαραίτητα στοιχεία για να γίνει εθιστική.

Αν δεν την έχετε δει ακόμα, καλό θα ήταν να την δοκιμάσετε. Το πιο πιθανό είναι να κολλήσετε. Κι αν δεν ξέρετε το στορι, τότε ορίστε:

Ένας καθηγητής πλησιάζει 8 κακοποιούς, έξι άντρες και δυο γυναίκες, και τους εκπαιδεύει για μήνες ώστε να κάνουν την «τέλεια ληστεία». Θα πρέπει να κλειστούν στο Νομισματοκοπείο, κρατώντας ομήρους το προσωπικό και κάποιους μαθητές - επισκέπτες, και να τυπώσουν 2,4 δισ. ευρώ. Τα οποία φυσικά θα πάρουν αργότερα και θα εξαφανιστούν.

Παραμένουν όμως στο Νομισματοκοπείο για 11 ημέρες. Οι σχέσεις μεταξύ των ληστών αλλά και μεταξύ ληστών και ομήρων, περιπλέκουν και βάζουν εμπόδια στο κατά τα άλλα άψογο σχέδιο του καθηγητή, ο οποίος κινεί τα νήματα από μακριά. Η αστυνομία περικυκλώνει το κτίριο και οι διαπραγματεύσεις ξεκινούν.

Πρόκειται για ένα παιχνίδι εξουσίας και συναισθημάτων. Ο κάθε τηλεθεατής μπορεί να το αγαπήσει για διαφορετικό λόγο. Και δεν είναι λίγοι αυτοί. Το «La Casa de Papel» έχει μέχρι στιγμής 15 επεισόδια (22 στο Netflix), ενώ το ευχάριστο είναι πως στις 18 Απριλίου το Netflix ανακοίνωσε πως θα υπάρξει και τρίτη σεζόν που θα προβληθεί μέσα στο 2019. Πράγμα απολύτως λογικό…

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb