The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Aretha Franklin: Δείτε ζωντανά το τελευταίο αντίο στη «βασίλισσα της σόουλ»

Barbra Streisand, Stevie Wonder, Oprah Winfrey, Bill Clinton παρόντες στην κηδεία της μεγάλης ντίβας

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΑΥΓ 31, 2018

Aretha Franklin: Δείτε ζωντανά το τελευταίο αντίο στη «βασίλισσα της σόουλ»

Μια τέτοια καλλιτέχνις δεν μπορεί να «φύγει» τόσο απλά. Πρέπει να τιμηθεί όσο το δυνατόν περισσότερο, πρέπει να δοθεί η ευκαιρία σε όσους θέλουν να δώσουν το παρών στην κηδεία της να το κάνουν. Περιμετρικά της εκκλησίας υπάρχει στολισμός με λουλούδια. Ροζ τριαντάφυλλα. Το ίδιο και μέσα.

Το φέρετρο της ολόχρυσο. 24 καράτια. Από το πρωί είναι ανοιχτό με το άψυχο σώμα της Αρίθα Φράνκλιν, ντυμένο με λιλά φόρεμα και γόβες. Οι ουρές έξω από την εκκλησία είναι τεράστιες από την πρώτη κιόλας στιγμή. Χθες το βράδυ, σε συναυλία-αφιέρωμα η ατμόσφαιρα ήταν κατανυκτική, με τους θεατές να προσφέρουν φως από τα κινητά τους και να δημιουργούν ένα μαγικό κλίμα.

«Ain't we ridin' on the freeway of love in my pink Cadillac?» τραγουδούσε κάποτε η «βασίλισσα της σόουλ» Aretha Franklin στο θρυλικό κομμάτι του 1985 «Freeway of Love». Σήμερα, λίγο πριν από το τελευταίο αντίο στην μεγάλη ντίβα, ένας στόλος vintag, ροζ Cadillac της αποτίουν το δικό τους φόρο τιμής. Τα αυτοκίνητα παρατάχθηκαν το ένα πίσω από το άλλο προς τιμήν της βασίλισσας που τα ύμνησε μέσα από τη μεγάλη επιτυχία της.

Η κηδεία της Aretha Franklin, η οποία έφυγε από τη ζωή στις αρχές Αυγούστου, σε ηλικία 76 ετών, έπειτα από γενναία μάχη με τον καρκίνο, πραγματοποείται στο Greater Grace Temple του Ντιτρόιτ.

Το ανοιχτό, χρυσό φέρετρο της ντίβας ήταν τοποθετημένο μπροστά από την εκκλησία, όπου πλήθος κόσμου συνέρρεε για δύο ημέρες, αφού η σορός της εκτέθηκε σε λαϊκό προσκύνημα. Με χρυσά γράμματα, οι τοίχοι έγραφαν «Μία γιορτή που ταιριάζει σε μία βασίλισσα», ενώ εκείνη ήταν ντυμένη στα ολόχρυσα, όπως ήταν η επιθυμία της, εν αντιθέσει με δύο ημέρες που ήταν στα κατακόκκινα.

Χθές έλαβε χώρα στο Ντιτρόιτ συναυλία φόρος τιμής στην απίθανη καριέρα της Αρέθα Φράνκλιν προκαλώντας συγκίνηση σε χιλιάδες θαυμαστές της. Περισσότεροι από 40 καλλιτέχνες ανέβηκαν στη σκηνή για να ερμηνεύσουν τα σημαντικότερα κομμάτια της Αμερικανίδας θρύλου της μουσικής που πέθανε σε ηλικία 76 ετών στις 16 Αυγούστου από επιπλοκές καρκίνου στο πάγκρεας. Το Ντιτρόιτ, η πολυαγαπημένη πόλη της Φράνκλιν, είναι επίσης η πόλη της διάσημης δισκογραφικής εταιρίας "Motown".

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb