The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Μεταλλικές μπάρες για τον περιορισμό των πεζών ξεκίνησαν να λειτουργούν στη Βενετία

Στόχος να ελέγξουν την υπερβολική συγκέντρωση τουριστών σε δημοφιλή σημεία της πόλης

Από το NEWSROOM
Δημοσίευση ΑΠΡ 28, 2018

Μεταλλικές μπάρες για τον περιορισμό των πεζών ξεκίνησαν να λειτουργούν στη Βενετία

Τοποθετήθηκαν χθες οι πρώτες μεταλλικές μπάρες για πεζούς που είναι σε θέση να περιορίσουν τη διέλευση τουριστών σε κεντρικά σημεία της Βενετίας. Τα δυο πρώτα σημεία που επελέγησαν είναι η περιοχή κοντά στην γέφυρα του Καλατράβα και στον κεντρικό σιδηροδρομικό σταθμό, και εκείνη στην «Λίστα ντι Σπάνια».

Οι κάτοικοι θα έχουν δικαίωμα να εισέρχονται πάντα στις δυο αυτές περιοχές, ενώ οι τουρίστες, σε περίπτωση αυξημένης συρροής, θα μπορούν να μπαίνουν στην πόλη, κάνοντας όμως παράκαμψη και χρησιμοποιώντας λιγότερο κεντρικά περάσματα.

Οι μπάρες τέθηκαν δοκιμαστικά σε λειτουργία από σήμερα Σάββατο, ενόψει και της πρωτομαγιάς όταν στη Γαληνοτάτη αναμένεται να αφιχθούν χιλιάδες τουρίστες. Τα πρώτα ρεπορτάζ αναφέρουν ότι προς το παρόν η διέλευση για όλους γίνεται ανεμπόδιστα.

Ήδη ο δήμος έχει τοποθετήσει σημάνσεις και προσωπικό που ενημερώνει. Παράλληλα γνωστοποιεί τις αποφάσεις του για την έναρη του μέτρου και από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Δεν λείπουν, όμως, και κάποιοι κάτοικοι της πόλης, οι οποίοι θεωρούν ότι οι μεταλλικές μπάρες έρχονται σε σαφή αντίθεση με τον μοναδικό, αρχιτεκτονικό πλούτο της Βενετίας.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb