The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Έρευνα αποκάλυψε κάτι πραγματικά τρομακτικό για τη σχέση με τον εργοδότη σου

Προετοιμάσου γιατί αυτό που θα διαβάσεις μπορεί να το έχεις ήδη σκεφτεί στο παρελθόν


Δημοσίευση ΜΑΡ 08, 2018

Έρευνα αποκάλυψε κάτι πραγματικά τρομακτικό για τη σχέση με τον εργοδότη σου

Πρόσφατα, ψυχολόγοι από το Πανεπιστήμιο Wilfrid Laurier, του Καναδά, διεξήγαγαν ένα ιδιαίτερο πείραμα, σχετικά με τους υπαλλήλους και τη σχέση με τους εργοδότες τους.

Το συμπέρασμα που κατέληξαν οι ίδιοι όμως, είναι όλα τα λεφτά, αφού προτρέπουν όσους νιώθουν αδικημένοι ή απεχθάνονται τα αφεντικά τους, ο πιο σίγουρος τρόπος για να ξεσπάσουν και να ηρεμίσουν, είναι να τους κάνουν... βουντού.

Δεν πρόκειται για φάρσα! Στην έρευνα συμμετείχαν 229 άτομα, στα οποία ζητήθηκε να φανταστούν σκηνές αδικίας στη δουλειά με κάποιον προϊστάμενο ή διευθυντή. Έπειτα, χώρισαν τον κόσμο σε δυο ομάδες, εκ των οποίων στη μια μπορούσαν να πάρουν εκδίκηση τρυπώντας ένα ομοίωμα που συμβόλιζε τον εργοδότη τους, μέσα από ένα πρόγραμμα στον υπολογιστή, ενώ στη δεύτερη ομάδα, δεν υπήρχε αυτή η επιλογή.

Στη συνέχεια και οι δυο ομάδες προχώρησαν στη λύση ενός σταυρόλεξου, προκειμένου να διαπιστωθεί το πόσο συγκεντρωμένοι ήταν σε αυτό που έκαναν, καθώς και ο βαθμός απόδοσης τους. Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, οι συμμετέχοντες που είχαν κάνει πιο πριν το εικονικό βουντού, ήταν πιο συγκεντρωμένοι και πιο αποδοτικοί, σε αντίθεση με εκείνους που δεν το είχαν κάνει και έβγαζαν ακόμα τον θυμό τους.

Σύμφωνα με όσα δήλωσαν οι επιστήμονες, ανακάλυψαν ό,τι μια άκακη συμβολική πράξη εκδίκησης, μπορεί να κάνει τους ανθρώπους να νιώσουν ό,τι παίρνουν το δίκιο τους πίσω. Όσο για τον τρόπο που αυτή γίνεται, δεν είναι συγκεκριμένος, καθώς αντί για κούκλα βουντού, μπορεί κάποιος να ρίχνει βελάκια και να φαντάζεται ό,τι πηγαίνουν στο αφεντικό του. Το αποτέλεσμα θα είναι το ίδιο.

Εκτός από το προσωπικό επίπεδο όμως, η εικονική εκδίκηση μπορεί να βοηθήσει τα άτομα και σε ψυχικό επίπεδο, μιας και η ηθική περί δικαιοσύνης, είναι πολύ σημαντική για την ευεξία των υπαλλήλων.

Ποιος ξέρει, ίσως τώρα οι εταιρείες να αρχίσουν να μοιράζουν κουκλάκια στο προσωπικό τους, για να ξεσπάει!

 

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb