The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Ζούσε με ένα παράσιτο 8 εκατοστών... στον εγκέφαλό της!

Τα βατράχια που έτρωγε μικρή οδήγησαν σε αυτό το πρόβλημα


Δημοσίευση ΜΑΡ 30, 2015

Ζούσε με ένα παράσιτο 8 εκατοστών... στον εγκέφαλό της!

Το περιστατικό συνέβη στην Κίνα, σε νοσοκομείο της περιοχής Zhaoyang, στην επαρχία Yunnan, δυτικά της χώρας, με πρωταγωνίστρια μια 29χρονη κοπέλα.

Όλα ξεκίνησαν 6 χρόνια πριν, όταν η γυναίκα άρχισε να έχει ισχυρούς πονοκεφάλους, οι οποίοι παρέμεναν σταθεροί, μέχρι που τελικά, μια μέρα και ενώ εργαζόταν, κατέρρευσε.

Όπως ήταν φυσικό, μεταφέρθηκε αμέσως στο νοσοκομείο, όπου οι γιατροί διαπίστωσαν πως μέσα στον εγκέφαλό της αναπτυσσόταν κάτι, το οποίο όμως ούτε γνώριζαν τι είναι, ούτε μπορούσαν να βρουν έναν τρόπο για να το αφαιρέσουν και έτσι η 29χρονη πήρε εξιτήριο.

Επιπλέον, η κοπέλα ακολουθούσε και φαρμακευτική αγωγή ώστε να διαχειριστεί τους πονοκεφάλους και τις κρίσεις επιληψίας που είχε, μετά όμως από μια ακόμα λιποθυμία της ξαναμπήκε στο νοσοκομείο και τότε ήταν που οι γιατροί αποφάσισαν να τη χειρουργήσουν.

Κατά τη διάρκεια της εγχείρησης έβγαλαν ένα λευκό παράσιτο, μήκους 8 εκατοστών από το κεφάλι της, ενώ η διάγνωση που έκαναν ήταν πως η 29χρονη υπέφερε από σπαργάνωση, μια λοίμωξη που οφείλεται σε παράσιτα. Φαίνεται πως η εν λόγω λοίμωξη είχε επηρεάσει το νευρικό σύστημα της κοπέλας, γι' αυτό και είχε τα παραπάνω συμπτώματα. Συνήθως η σπαργάνωση οφείλεται στην κατανάλωση μολυσμένου νερού ή κάποιου ζώου που είχε το παράσιτο, όπως τα βατράχια και τα φίδια, και πλήττει κατά κύριο λόγο τον εγκέφαλο ή τα μάτια.

Μόλις η ασθενής ξύπνησε και έμαθε τα ιατρικά αποτελέσματα, αμέσως αντιλήφθηκε πως για το πρόβλημα της υγείας της έφταιγε το γεγονός ότι όταν ήταν παιδί, έτρωγε πολλά βατράχια. Μάλιστα, όπως ανέφερε, όταν ήταν 5 χρονών έτρωγε ακόμα και ζωντανά τα προαναφερθέντα αμφίβια, μαζί με τη γιαγιά της. Πάντως, όπως λέει το σχετικό δημοσίευμα της Daily Mail, για την ιστορία της 29χρονης είναι ακόμα άγνωστο αν οι βλάβες στον εγκέφαλό της θα είναι μόνιμες ή θα υποχωρήσουν.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb