The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Βρήκαν τον διακόπτη για την όρεξη

Περιοχή του εγκεφάλου ρυθμίζει την επιθυμία για τροφή


Δημοσίευση ΑΥΓ 01, 2014

Βρήκαν τον διακόπτη για την όρεξη

Πώς θα σταματήσει αυτή η μόνιμη λιγούρα και η αίσθηση της πείνας; 

Όπως ανακάλυψαν επιστήμονες του Τμήματος Βιολογίας και Βιολογικής Μηχανικής του Ινστιτούτου Τεχνολογίας της Καλιφόρνια, υπάρχει μια περιοχή στον εγκέφαλό μας που ελέγχει την όρεξη και αν διεγερθεί κατάλληλα, μπορεί να σταματήσει την πείνα.

Με την ελπίδα πως στο μέλλον θα χρησιμοποιηθεί η ανακάλυψή τους για την ανάπτυξη θεραπείας για την παχυσαρκία, αλλά και για την ανορεξία, οι επιστήμονες κάνοντας πειράματα σε ποντίκια βρήκαν πως ο οργανισμός μας έχει έναν... κεντρικό διακόπτη για την όρεξη.

Οι ερευνητές πραγματοποίησαν, σύμφωνα με το BBC, πειράματα με ποντίκια, ενεργοποιώντας με τη χρήση λέιζερ νεύρα του εγκεφάλου.

«Ήταν απίστευτα εκπληκτικό. Ήταν σαν να πατάς έναν διακόπτη και αμέσως αυτό να εμποδίζει τα ζώα να τρώνε», δήλωσε ο υπεύθυνος. Μάλιστα, όπως φαίνεται, είναι πιθανό πως τέτοια κύτταρα υπάρχουν και στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb