The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Top 10: Ποιοι διάσημοι δηλώνουν άθεοι

Αστέρες των οποίων τις θρησκευτικές τους πεποιθήσεις δεν γνωρίζαμε


Δημοσίευση ΟΚΤ 22, 2014

Top 10: Ποιοι διάσημοι δηλώνουν άθεοι

Δέκα celebrities με τη δική τους φιλοσοφία.

Angelina Jolie
Η πανέμορφη ηθοποιός ανέφερε σε δήλωσή της το 2009: «Δεν χρειάζεται να υπάρχει ένας θεός για μένα. Υπάρχει κάτι στον κόσμο που είναι πνευματικό, που μοιάζει με το θείο. Δεν νιώθω την ανάγκη να κάνω πράγματα γιατί απλά οι άνθρωποι τα πιστεύουν, αλλά δεν ξέρω πραγματικά αν είναι καλύτερο να μην πιστεύω σε τίποτα».

Brad Pitt
Αντίστοιχα, και ο σύζυγος της Jolie δήλωσε το 2009 πως είναι άθεος κατά 20% και αγνωστικιστής κατά 80%, καθώς πιστεύει πως κανείς δεν γνωρίζει πραγματικά για το θείο και πως «θα το ανακαλύψουμε μόνο όταν πάμε εκεί».

Emma Thompson
Έχει δηλώσει άθεη, ενώ λέει πως μπορούμε να την αποκαλέσουμε και φιλελεύθερη αναρχική, καθώς βλέπει τη θρησκεία με καχυποψία και φόβο, δεν πιστεύει στον Θεό, ενώ προσβάλλεται και αρνείται κάποια πράγματα που είναι γραμμένα στη Βίβλο και στο Κοράνι.

Jodie Foster
Σε μια συνέντευξή της το 2007, η Foster είχε πει τα εξής: «Είμαι άθεη, αλλά αγαπώ τις θρησκείες και τα τελετουργικά τους. Ακόμη κι αν δεν πιστεύω στον Θεό, δοξάζουμε κάθε θρησκεία στην οικογένειά μας με τα παιδιά».

Julianne Moore
Το 2002 απάντησε σε ερώτηση που της έκαναν σχετικά με το αν υπάρχει Παράδεισος, πως... μάλλον κάνουμε λάθος: «Χμ, νομίζω ότι κάνετε λάθος. Εγώ πραγματικά υπάρχω!».

Morgan Freeman
Σε ερώτηση που του έκαναν το 2012 για το αν ο Θεός είναι επινόηση, ο Morgan απάντησε καταφατικά και μάλιστα αντέστρεψε την ερώτηση, λέγοντας αν ποτέ κανείς μας έχει δει κάποια απτή απόδειξη και είπε ότι όσα γνωρίζουμε είναι από τους προφήτες του παρελθόντος.

Hugh Hefner
Ο κύριος Playboy έγραψε τα εξής περί θρησκείας σε ένα editorial του το 2012: «Όταν η θρησκεία και όχι η λογική ρυθμίζουν τους νόμους, τότε μην περιμένετε ότι θα βρείτε σε αυτούς το δίκιο σας».

Javier Bardem
Ο Ισπανός καρδιοκατακτητής ηθοποιός δήλωσε πως πάντα έλεγε ότι δεν πίστευε στον Θεό, αλλά στον Al Pacino, αναφερόμενος στην ταινία «Ο Δικηγόρος του Διαβόλου».

Daniel Radcliffe
Ο κινηματογραφικός Harry Potter έχει πει στο παρελθόν: «Είμαι άθεος, αλλά δεν νιώθω ήσυχος γι' αυτό. Δεν φωνάζω τις πεποιθήσεις μου, αλλά σέβομαι τους ανθρώπους σαν τον Richard Dawkins, που φωνάζουν ότι είναι άθεοι».

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb