The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Τι είναι η νόσος των μουσικών: Αποκτά διαστάσεις επιδημίας

Τα συμπτώματα


Δημοσίευση ΟΚΤ 04, 2015

Τι είναι η νόσος των μουσικών: Αποκτά διαστάσεις επιδημίας

Η παθολογία του χεριού είναι η αιτία που στο παρελθόν πολλοί διάσημοι μουσικοί, όπως o Schumann και ο Graffman, υπέφεραν για χρόνια, ενώ πολλοί σταμάτησαν να παίζουν μουσική σε επαγγελματικό επίπεδο.

Συγκεκριμένα, στην Ελλάδα η... εξάπλωση της «νόσου των μουσικών» οφείλεται κυρίως, σύμφωνα με τους ειδικούς, στη μη σωστή διάγνωση και στην ελλιπή αποθεραπεία.

Τέσσερις είναι οι παθήσεις οι οποίες πλήττουν το χέρι, και μπορεί να συνυπάρχουν ή να εμφανίζονται ξεχωριστά:

  • τo σύνδρoμo υπέρχρησης (overuse) είναι η πιο συχνή πάθηση,
  • το σύνδρoμo πίεσης (παγίδευσης) νεύρων,
  • οι λειτουργικές δυστονίες ή κράμπες των μουσικών,
  • η οστεοαρθρίτιδα αντίχειρα.

Τα σημεία εντόπισης της νόσου είναι o καρπός, τo αντιβράχιο, o ώμος και o αυχένας.

Oι βιολιστές και οι βιολοντσελίστες συνήθως υποφέρουν στον αριστερό βραχίονα, ενώ οι πιανίστες στον δεξί βραχίονα και στο δεξί χέρι. Oι παίκτες αυλού και κλαρινέτου υποφέρουν στο δεξιό αντίχειρα. Την κατάσταση επιβαρύνουν και άλλοι παράγοντες όμως, όπως το βάρος του οργάνου, η κακή στάση, η απότομη αύξηση των ωρών μελέτης, η αλλαγή οργάνου και διάφορες προϋπάρχουσες ανατομικές ανωμαλίες ή ιδιομορφίες.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb