The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Πώς ένα παχουλό κορίτσι μεταμορφώθηκε σε ξανθιά καλλονή

Mια ιστορία έμπνευσης


Δημοσίευση ΑΠΡ 26, 2015

Πώς ένα παχουλό κορίτσι μεταμορφώθηκε σε ξανθιά καλλονή

Η Marlies Hartmann προσπαθούσε για 12 χρόνια να αδυνατίσει, δοκιμάζοντας κάθε δίαιτα, ακόμα και χάπια αδυνατίσματος χωρίς ιατρική συνταγή. Στα 20 της ζύγιζε περισσότερο από 100 κιλά, τα οποία πήρε μετά τον θάνατο της αδερφής της, καθώς έτρωγε μεγάλες ποσότητες φαγητού για να ξεπεράσει τη θλίψη της. Πλέον, στα 32 της χρόνια και αφού έχασε σχεδόν 40 κιλά, έχοντας βασιστεί σε μια νέα και υγιεινή, θεραπευτική αγωγή, η Marlies ενθαρρύνει και άλλους να ακολουθήσουν τον δρόμο της, μέσα από το προσωπικό της blog.

Την πρώτη της δίαιτα την έκανε σε ηλικία 8 ετών, με τον γιατρό να της συστήνει μια διατροφή για διαβητικούς, και τότε ήταν που η Marlies αντιλήφθηκε πως κάτι δεν πήγαινε καλά, μιας και στο σπίτι της αγαπούσαν τα παχυντικά φαγητά, με αποτέλεσμα εκείνη να παίρνει συνεχώς βάρος.

Στα 10 της όμως ήταν που άρχισε να τρώει ανεξέλεγκτα, όταν έχασε την 22χρονη αδερφή της σε ατύχημα με μοτοσικλέτα και δεν μπορούσε να διαχειριστεί τον πόνο της. Μέχρι τα 13 της, το βάρος της είχε αυξηθεί επικίνδυνα, καθώς από ένα παχουλό κορίτσι έγινε υπέρβαρη, ενώ δεν είχε φίλους και η μόνη της παρηγοριά ήταν το φαγητό.

Προσπάθησε με πολλούς τρόπους να χάσει τα περιττά κιλά της, όμως αντ' αυτού συνέχισε να παχαίνει, ενώ θυμάται πως κάποια στιγμή ξεπέρασε και τα 100 κιλά. Το 2002 διάβασε για ένα πρόγραμμα διατροφής που αναφερόταν σε ένα άρθρο του περιοδικού Shape και είχε 1.200 θερμίδες ημερησίως. Έτσι, ξεκίνησε να τρώει σούπες και ελαφριές σαλάτες, καταφέρνοντας να χάσει μέσα σε 5 μήνες πάνω από 5 κιλά. Με αυτήν την ελαφριά διατροφή κατάφερε να αλλάξει τον εαυτό της, ενώ ξεκίνησε και γυμναστική, τρέξιμο και περπάτημα.

¶ρχισε να μαγειρεύει τα γεύματά της και έκοψε τα αγοραστά φαγητά, καταφέρνοντας το 2005 να ζυγίζει 67 κιλά, συνεχίζοντας όμως να χάνει βάρος, ακόμα και μετά τη γέννηση της κόρης της, το 2009. Και μπορεί να χώρισε από τον σύζυγό της και να φοβήθηκε πως η παλιά της συνήθεια θα αρχίσει ξανά, όμως τελικά αυτό δεν συνέβη.

Τον Σεπτέμβριο του 2014, η όμορφη ξανθιά δημιούργησε τον δικό της λογαριασμό στο Instagram, συγκεντρώνοντας πάνω από 12.500 followers και δείχνοντας στον κόσμο πως όλοι μπορούν να αλλάξουν τον εαυτό τους, αρκεί να το θέλουν. Σίγουρα οι κοιλιακοί της και οι φωτογραφίες με μπικίνι δεν παραπέμπουν στην παλιά της εικόνα. Επιπλέον, την ίδια χρονιά, έκανε και το δικό της food blog, στο οποίο μοιράζεται τα μυστικά της υγιεινής διατροφής της, ενώ σήμερα, ετοιμάζει και το δικό της βιβλίο συνταγών, δηλώνοντας πως μπορείτε να χάσετε βάρος τρώγοντας σπιτικές σούπες, σαλάτες και γιαούρτι, τηγανίτες, σούσι, πίτσα και ζυμαρικά.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb