The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Πόσους ιούς φιλοξενούμε στο σώμα μας χωρίς να το ξέρουμε;

Κι όμως, είναι πολλοί


Δημοσίευση ΣΕΠΤ 21, 2014

Πόσους ιούς φιλοξενούμε στο σώμα μας χωρίς να το ξέρουμε;

Όσο τρομακτικό κι αν ακούγεται αυτό, πάνω μας ζουν 7 διαφορετικές οικογένειες ιών.

Έρευνα τη Ιατρική Σχολής του Πανεπιστημίου Washington University στο St. Louis, που δημοσιεύτηκε στο περιοδικό βιολογίας «MED Central Biology», αποκάλυψε πως στο σώμα μας φιλοξενούμε πάνω από 15 διαφορετικούς ιούς. Οι ερευνητές ανέλυσαν δείγματα από διάφορα μέρη του σώματος (στόμα, μύτη κλπ) 102 συμμετεχόντων, ηλικίας 18-40.

Όπως έδειξαν και τα αποτελέσματα, το 92% των ατόμων έφεραν από τουλάχιστον έναν ιό, ενώ κάποιοι είχαν περισσότερους από 15. Οι επιστήμονες δεν είναι απόλυτα σίγουροι για το αν οι ιοί αυτοί αποτελούν κίνδυνο ή όχι, πάντως υποστηρίζουν πως σε κάποιες περιπτώσεις λειτουργούν και βοηθητικά, στηρίζοντας το ανοσοποιητικό μας σύστημα στην καταπολέμηση πιθανών ασθενειών. Βέβαια, να πούμε πως οι ιοί αυτοί βρίσκονται σε κατάσταση ύπνωσης και πως είναι πιθανό, σε περίπτωση που ξυπνήσουν, να εκδηλώσουμε μελλοντικά κάποια ασθένεια.

Πάντως, το αποτέλεσμα της έρευνας βρήκε επάνω μας 7 οικογένειες ιών, μεταξύ των οποίων οι ερπητοιοί και οι ιοί των θηλωμάτων. Φυσικά, οι ειδικοί δεν απέκλισαν την ύπαρξη ιών που έχουν παραμείνει από κάποια παλιότερη λοίμωξη.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb