The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η στάση του σώματος που έχουν όσοι πετυχαίνουν στη ζωή τους

Προσέξτε τις κινήσεις


Δημοσίευση ΟΚΤ 23, 2016

Η στάση του σώματος που έχουν όσοι πετυχαίνουν στη ζωή τους

Η γλώσσα του σώματος, μας έχουν πει, και διαπιστώσαμε και οι ίδιοι πολλές φορές, πως μαρτυρά χαρακτηριστικά γνωρίσματα των ανθρώπων τα οποία αν ξέρουμε να εντοπίζουμε, μπορούμε πιο εύκολα να προσαρμόσουμε τη συμπεριφορά μας απέναντί τους.

Η κοινωνική ψυχολόγος Amy Cuddy λέει πως η γλώσσα του σώματος μπορεί να είναι εκείνη η γλώσσα που μπορεί να επηρεάσει τις σημαντικότερες στιγμές της ζωής μας. Από τα αποτελέσματα στην πρώτη προσέγγιση ενός ατόμου, από τη συνέντευξη για δουλειά, αλλά και την συμπεριφορά μας γενικώς.

Ποιος παίρνει τη δουλειά, ποιος παίρνει προαγωγή, ποιος θα βρει ταίρι, όλα μπορούν να καθοριστούν από την ενέργεια που βγάζει προς τα έξω το σώμα.

Για να εξηγήσει καλύτερα πώς γίνεται κάτι τέτοιο, η ίδια στην ομιλία της στο TEDx μίλησε για την δύναμη της στάσης του σώματος που προκαλεί θετικά συναισθήματα. 

Στο πείραμα που έκανε η Cuddy ζήτησε από τους συμμετέχοντες να σταθούν σε συγκεκριμένες σκυφτές θέσεις αδυναμίας και πιο δυναμικές με το στέρνο μπροστά. Συλλέγοντας σάλιο, διαπιστώθηκε πως όσοι στέκονταν πιο καμαρωτοί και αγέρωχοι, αμέσως είχαν άλλη διάθεση και μάλιστα παράχθηκε και τεστοστερόνη, η ορμόνη της δύναμης. Όσοι στέκονταν μαζεμένοι και σκυφτοί, παρήγαγαν κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.

Ακόμη, η ίδια έκανε αντίστοιχα πειράματα και σε συνθήκες εργασίας- στην διαδικασία συνέντευξης για μια δουλειά. Οι εργοδότες προτίμησαν εκείνους που έδειχναν πιο σίγουροι για τον εαυτό τους, από εκείνους που ήταν πιο μαζεμένοι.

Ο καθένας μπορεί να εκπαιδεύσει το σώμα του για να στέλνει προς τα έξω το σωστό μήνυμα. "Fake it ‘till you make it", δηλαδή να υποκρίνεσαι μέχρι να τα καταφέρεις. Να στέκεσαι όρθιος σαν να είσαι πετυχημένος, μέχρι να πετύχεις.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb