The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

H πρώτη γυναίκα ράπερ από το Αφγανιστάν που δέχεται επιθέσεις για την ακτιβιστική της δράση

Η 27χρονη ράπερ μιλά για τα ανύπαρκτα δικαιώματα των γυναικών


Δημοσίευση ΔΕΚ 07, 2016

H πρώτη γυναίκα ράπερ από το Αφγανιστάν που δέχεται επιθέσεις για την ακτιβιστική της δράση

Αυτή είναι η πρώτη γυναίκα ράπερ από το Αφγανιστάν, η οποία χτυπήθηκε μέχρι θανάτου από 10 άνδρες, επειδή παλεύει για τα δικαιώματα των γυναικών και δεν φορά την παραδοσιακή μαντίλα.

Το 2013, όταν ακόμα η 27χρονη Sorouri ήταν άγνωστη και μαχόταν για τα δικαιώματα των ανθρώπων και μιλούσε εκ μέρους εκείνων που δεν είχαν φωνή δέχτηκε τόσες απειλές για τη ζωή της, που αναγκάστηκε να αφήσει τη χώρα. Επέστρεψε στο Αφγανιστάν μετά από την αυτοπυρπόληση των δύο ξαδέρφων της, ηλικιών 9 και 12 ετών, οι οποίες προέβησαν σε αυτήν την πράξη διαμαρτυρόμενες για τον γάμο τους με έναν 60χρονο άντρα.

Η Sorouri τους αφιέρωσε ένα κομμάτι με τίτλο Nalestan, ενώ η ίδια σκοπεύει να συνεχίσει να δίνει δύναμη στις γυναίκες της χώρας της μέσα από τη μουσική της και υπόσχεται ότι ποτέ κανείς δεν θα την κάνει να σωπάσει.

Σε μια χώρα όπου, σύμφωνα με τον ΟΗΕ, το 87% των γυναικών έχουν υποστεί σωματική ή σεξουαλική βία, η τραγουδίστρια μιλά στο τραγούδι "Paradise" για την ανισότητα των φύλων στην μετα - Ταλιμπάν εποχή του Αφγανιστάν. Μιλά για το πώς οι γυναίκες δέχονται επιθέσεις με οξύ, αναγκάζονται να παντρευτούν από μικρές ηλικιωμένους άνδρες, και να ανήκουν σε συζύγους σαν να είναι αντικείμενα.

"Αν μείνω σιωπηλή δεν θα αλλάξει τίποτα" λέει. "Δεν έχει σημασία τι δουλειά κάνεις ή τι χαρακτήρα έχεις, στο Αφγανιστάν, οι γυναίκες είναι πρόβλημα. Μας βλέπουν σαν πρόβλημα, σαν βαρίδιο, σαν σκουπίδι. Κι εγώ γίνομαι η φωνή τους".

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb