The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η νέα μόδα που θέλει τις γυναίκες να... καίνε τα μαλλιά τους!

Για ποιο λόγο περνάνε τις τούφες τους από αναμμένο κερί;


Δημοσίευση ΙΟΥΛ 31, 2015

Η νέα μόδα που θέλει τις γυναίκες να... καίνε τα μαλλιά τους!

Πρόσφατα, η Alessandra Ambrosio ανάρτησε μια φωτογραφία στο Instagram που παρουσιάζει την κομμώτριά της να περνάει με ένα αναμμένο κερί μια τούφα από τα μαλλιά της.

Και όχι, δεν πρόκειται για κάποιο αστείο, ούτε σημαίνει ότι θέλει να κάψει τα μαλλιά της, αλλά αυτή είναι μια παλιά βραζιλιάνικη τεχνική που έχει τις βάσεις της στη δεκαετία του '60 και αποτελεί ένα είδος αντιμετώπισης της ψαλίδας και της αφυδάτωσης των μαλλιών. Η μέθοδος αυτή ονομάζεται Velaterapia και υπόσχεται λεία, ενυδατωμένα και χωρίς ψαλίδα μαλλιά.

Το μόνο που έχει να κάνει ο κομμωτής είναι να χωρίσει τα μαλλιά σε τούφες και να τις περάσει μια μια από ένα αναμμένο κερί, το οποίο θα κάψει τις τρίχες που πετάνε, ενώ μετά θα απλώσει μια μάσκα .

Προσοχή όμως, μη δοκιμάσετε αυτό το κόλπο ποτέ μόνες σας!

Η Renata Souza, ιδιοκτήτρια κομμωτηρίου στο São Paulo, αναφέρει σχετικά με την παραπάνω μέθοδο πως μπορεί να σας απαλλάξει από το φριζάρισμα και τις κατεστραμμένες άκρες και λέει πως ο λόγος που στη Βραζιλία υπάρχουν τόσες τεχνικές για τέλεια μαλλιά είναι επειδή εκεί οι γυναίκες είναι προικισμένες με πλούσιες χαίτες, οπότε χρειάζονται διάφορα τρικ για να αντιμετωπίσουν το φριζάρισμα.

Από την άλλη πλευρά, η διάσημη ειδικός του μαλλιού Penny James και ιδιοκτήτρια του ομώνυμου κομωτηρίου στη Νέα Υόρκη, προειδοποιεί πως σε περίπτωση που το κερί μείνει στο μαλλί λίγα δευτερόλεπτα παραπάνω από όσο πρέπει, τότε θα το καταστρέψει, γι' αυτό και είναι πολύ σημαντικό, αν αποφασίσετε να δοκιμάσετε την εν λόγω τεχνική, να απευθυνθείτε στους καλύτερους ειδικούς.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb