The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η Λήμνος άλλαξε θέση!

Τρελάθηκαν τα GPS


Δημοσίευση ΙΟΥΛ 29, 2014

Η Λήμνος άλλαξε θέση!

Η Λήμνος... άλλαξε θέση. Οι μετακινήσεις οφείλονται στον τρόπο διάρρηξης του μεγάλου ρήγματος του Β. Αιγαίου.

Ο μεγάλος σεισμός που έπληξε το νησί της Λήμνου έστειλε το νησί πιο κοντά στον ¶γιο Ευστράτιο.

Στις 24 Μαΐου τα 6,8 Ρίχτερ που χτύπησαν το νησί ήταν αρκετά για να μετακινήσουν τη Λήμνο λίγο πιο πέρα. Οι δυνάμεις ήταν τόσο μεγάλες, που ολόκληρη η Λήμνος μετακινήθηκε και πλέον βρίσκεται κατά 5 εκατοστά πιο κοντά στον Αη Στράτη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Ελευθεροτυπία», τα GPS σε Ελλάδα και Τουρκία δείχνουν ότι οι αλλαγές στο έδαφος είναι μεγάλες.

«Η ανάλυση των δεδομένων έδειξε ότι η Λήμνος μετατοπίστηκε 5 εκατοστά προς τα νοτιοδυτικά, δηλαδή προς τον ¶γιο Ευστράτιο, ως αποτέλεσμα της ισχυρής σεισμικής κίνησης. Ο σταθμός στα Δαρδανέλια μετακινήθηκε 3 εκατοστά προς βορειοδυτικά και ο σταθμός στα Ύψαλα του Έβρου κατά 2 εκατοστά προς βορειοανατολικά, αντίστοιχα. Αυτές οι μετακινήσεις οφείλονται στον τρόπο της διάρρηξης του μεγάλου ρήγματος του Β. Αιγαίου, που είναι κατακόρυφο και έσπασε, με διεύθυνση σχεδόν Ανατολή-Δύση. Το μήκος της διάρρηξης υπολογίστηκε σε 45 χιλιόμετρα», ανέφερε ο κ. Γκανάς.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb