The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Η γυμναστική με νεύρα οδηγεί στο έμφραγμα

Ηρεμήστε πριν πιάσετε τα βαράκια


Δημοσίευση ΟΚΤ 23, 2016

Η γυμναστική με νεύρα οδηγεί στο έμφραγμα

Ο θυμός αυξάνει τον κίνδυνο να πάθουμε έμφραγμα. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και εξαιτίας της πολύ έντονης σωματικής δραστηριότητας. Όταν όμως συνδυάζουμε την έντονη γυμναστική με τα δυνατά συναισθήματα που πιθανώς έχουμε τα αποτελέσματα μπορεί να είναι καταστροφικά, βρίσκει μεγάλη έρευνα.

Ο επικεφαλής της έρευνας, Δρ. Andrew Smyth, από το «The Population Health Research Institute» στο Πανεπιστήμιο McMaster του Καναδά εξήγησε ότι τόσο η σωματική άσκηση όσο και ο θυμός αυξάνουν την αρτηριακή πίεση και τον καρδιακό ρυθμό αλλάζοντας τη ροή του αίματος και στέλνοντας τελικά λιγότερο αίμα στην καρδιά. Έτσι, ειδικά αν οι αρτηρίες είναι ήδη επιβαρημένες μπορεί να οδηγηθούμε ακόμα και σε ένα έμφραγμα.

Οι ερευνητές ανέλυσαν δεδομένα από 12,461 ασθενείς από 52 χώρες με μέσο όρο ηλικίας τα 58 χρόνια. Οι επιστήμονες διερεύνησαν τις συνθήκες υπό τις οποίες οι άνθρωποι έπαθαν έμφραγμα. Βρήκαν ότι το 13% από αυτούς (τους εμφραγματίες) είχαν επιδοθεί σε σωματική άσκηση και ότι το 14% ήταν θυμωμένοι. Φυσικά οι γιατροί τονίζουν ότι υπάρχουν και άλλοι επιβαρυντικοί παράγοντες για τα καρδιολογικά προβλήματα, τους οποίους πρέπει να προσπαθούμε να ελέγχουμε, όπως είναι το κάπνισμα, η παχυσαρκία, η καθιστική ζωή και οι αυξημένες τιμές των λιπιδίων στο αίμα.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb