The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
Long Reads

Buy Nothing Day: H μέρα της αντικατανάλωσης

Δοκίμασε να μην σκεφτείς τα χρήματα ούτε μια φορά σήμερα!

Γράφει η ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΠΟΛΥΧΡΟΝΙΔΟΥ
Δημοσίευση ΝΟE 24, 2012

Buy Nothing Day: H μέρα της αντικατανάλωσης

Φτάνουν τα ψώνια! Η BUY NOTHING DAY γιορτάζεται σήμερα σε όλο τον κόσμο.

Κάθε χρόνο η "Μέρα του να Μην Ψωνίσεις τίποτα" γιορτάζεται σε όλο τον κόσμο, σαν μια διεθνής πρόσκληση αντικατανάλωσης - μην αγοράσετε τίποτα, ασχοληθείτε με άλλα πράγματα, μην κάνετε καμία συναλλαγή!

Μπορείτε να μην αγοράσετε τίποτα για μια μέρα; Να μην ασχοληθείτε με τα χρήματα, να μην αγοράσετε ούτε τσιγάρα, ούτε τσίχλα; Πολλοί από εσάς θα πουν ναι, άλλοι θα το θεωρήσουν δύσκολο.

Όπως και να έχει, είναι μία καλή ευκαιρία για να διαπιστώσουμε την αξία των χρημάτων στη ζωή μας. 

Η πρώτη "Buy Nothing Day" διοργανώθηκε στον Καναδά τον Σεπτέμβριο του 1992 "ως η μέρα που η κοινωνία πρέπει να ξανασκεφτεί το θέμα της υπερβολικής κατανάλωσης". Το 1997, μετακινήθηκε μετά την Ημέρα των Ευχαριστιών, που ονομάζεται «Black Friday» κατά την οποία επικρατεί καταναλωτικό όργιο λόγω εκπτώσεων.

Το 2000 η οργάνωση Adbusters προώθησε την "Buy Nothing Day" μέσα από όλα σχεδόν τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα εκτός από το CNN.

Σύντομα, εκστρατείες άρχισαν να εμφανίζονται στις Ηνωμένες Πολιτείες, το Ηνωμένο Βασίλειο, το Ισραήλ, την Αυστρία, τη Γερμανία, τη Νέα Ζηλανδία, την Ιαπωνία, την Ολλανδία, τη Γαλλία, τη Νορβηγία και τη Σουηδία. Η συμμετοχή πλέον, περιλαμβάνει σήμερα καμπάνιες σε περισσότερα από 65 έθνη.

Περισσότερα Θέματα
× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb