The latest on fashion, beauty, celebrity style, entertainment, teen issues, videos and more from TeenVogue magazine on TeenVogue.com. Fashion starts here. Νέα (news) και πολύτιμες συμβουλές για την ομορφιά, τη μόδα, τον έρωτα, τις σχέσεις και tips για τη ζωή της σύγχρονης γυναίκας
News Room

Aπό τη Λάρισα... κορυφαίος χορευτής στο Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας

Τιμ Ματιάκης


Δημοσίευση ΑΥΓ 27, 2014

Aπό τη Λάρισα... κορυφαίος χορευτής στο Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας

Ο Τιμ Ματιάκης είναι κορυφαίος σολίστ στο Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας, αλλά και καλλιτεχνικός διευθυντής της θεατρικής ομάδας του ίδιου οργανισμού.

Ξεκίνησε από τη Λάρισα και έφτασε το όνειρό του στην κορυφή.

Ο Ελληνοσουηδός χορευτής Τιμ (Τηλέμαχος) Ματιάκης θριαμβεύει.

Γεννημένος το 1979 στη Στοκχόλμη από Σουηδή μητέρα και Έλληνα πατέρα, ο Τιμ Ματιάκης έζησε από τα 6 μέχρι και τα 14 του χρόνια στη Λάρισα. Όπως ανέφερε σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, ο ίδιος δεν ήθελε να μάθει μπαλέτο, αλλά καράτε! Βρέθηκε όμως στη Δημοτική Σχολή της Λάρισας, που μόλις είχε πρωτοανοίξει. «Μπορεί στο πρώτο μάθημα να πήγα κλαίγοντας, αλλά στο δεύτερο δεν ήθελα να φύγω», είχε πει χαρακτηριστικά. «Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι ήμουν το μόνο αγόρι σε ένα τμήμα 14 κοριτσιών και εξαιτίας τους δεν μπορούσα να συγκεντρωθώ.

Όταν όμως στα 14 του χρόνια η οικογένεια μετακόμισε στη Σουηδία, ο Τιμ συνέχισε τις σπουδές του στο μπαλέτο.

Σχεδόν αμέσως έγινε κορυφαίος χορευτής στη Βασιλική Όπερα της Στοκχόλμης, όπου και παρέμεινε για 5 χρόνια, και έπειτα πέρασε δυο χρόνια στο Royal Ballet του Λονδίνου, καταλήγοντας σολίστ στο Βασιλικό Μπαλέτο της Δανίας.

Ο ίδιος εμφανίστηκε με άλλους σπουδαίυς χορευτές στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. «Μετά την εμφάνισή μου στο Μέγαρο επήλθε η σιωπή. Με στεναχωρεί που δεν είμαι αναγνωρισμένος στον τόπο μου, αλλά στη χώρα μας έχουμε συνηθίσει να κυνηγάμε τη βιτρίνα, την εικόνα, το όνομα και όχι την ουσία. Δυστυχώς δεν έχουμε κλασικό μπαλέτο στην Ελλάδα, δεν υπάρχει ιστορία. Κάτι προσπαθούμε με τη Λυρική Σκηνή, αλλά υπάρχει πολύς δρόμος μπροστά. Υπάρχουν ταλέντα, αλλά λείπουν οι προϋποθέσεις. Είναι κρίμα να μένουν τόσα ταλέντα αναξιοποίητα. Στην Ελλάδα το μπαλέτο δεν έχει εκτιμηθεί όσο στο εξωτερικό και η παιδεία κλασικού χορού δεν είναι ιδιαίτερα ανεπτυγμένη. Μάλλον το κράτος δεν έχει αντιληφθεί ότι η Τέχνη είναι κομμάτι της δύναμής του».

Ο Τιμ Ματιάκης είναι παντρεμένος με μια χορεύτρια του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας και έχουν αποκτήσει μαζί έναν γιο. Όπως εξομολογήθηκε μιλώντας στην κάμερα της ΝΕΡΙΤ, στον μικρό μιλά ελληνικά. 

Κρατά μάλιστα πολύ έντονο το ελληνικό στοιχείο στη ζωή του, μιλώντας ελληνικά, μαγειρεύοντας ελληνικά, ταξιδεύοντας στην Ελλάδα.

Έχει αναλάβει τη θέση του διευθυντή της πειραματικής ομάδας του Βασιλικού Μπαλέτου της Δανίας, ενώ έχει διαπρέψει σε πολλούς ρόλους: Πρίγκιπας στον «Καρυοθραύστη», Πακ στο «Όνειρο Θερινής Νυκτός», Σολίστ στο «Σουίτα για χορό», κύριο αγόρι στο «Etudes», πρώτος ναύτης στο «Fancy Free», Otto στο «Lifeguards of Amager», Pas de trois στο «La Ventana», πρώτη variation στο «Napoli», Fool στη «Λίμνη των Κύκνων» και άλλα.

× AthensParty.com
LIVE ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
GET CONNECTED
Nextweb